Gemeente Leiden

Zevende Kunstroute

Wandelen van kunst naar kunst

Dit weekeinde is de traditionele Kunstroute, georganiseerd door het Centrum Beeldende Kunst. De wandelaars kunnen gratis een kijkje nemen in 43 verschillende ateliers en galeries. Daarnaast krijgt V&D er in de etalage een inwoonster bij.

CULTUUR EN EDUCATIE - 'Er woont een vrouw in de etalage'. Onder die titel is aan de Aalmarkt een etalage ingericht door kunstenaars uit de stad. Het moet de aandacht vestigen op de Kunstroute, waarvan het startpunt het ernaast gelegen Waaggebouw is. Daar wordt werk van de deelnemende kunstenaars en galeries gepresenteerd. Daarna kunnen de bezoekers aan de hand van een folder hun eigen kunstroute uit stippelen. Een voorproefje.

Etalagekunstenaars
Een beetje buiten het centrum, maar toch interessant, is het doorgaans gesloten gebouw Haagweg 4. Daar openen 37 kunstenaars de deuren van hun ateliers voor bezoek. 'Portrettenmaker' Koen de Vries is daar een van. Hij is al acht jaar actief met kunst bezig aan de Haagweg. Kunstroute-lopers die benieuwd zijn naar het gezicht van de kunstenares achter de 'vrouw in de etalage', kunnen ook bij Koen de Vries terecht. In zijn atelier staat een portret van Simone de Jong, een van de etalagekunstenaars, tentoongesteld.

Tijdens de Kunstroute zijn 43 kunstlocaties van 12.00 tot 18.00 uur geopend voor bezoek. Startpunt is de Waag waar de folder met alle locaties te verkrijgen is. Meer informatie: Centrum Beeldende Kunst (071-5165369).

Deel: ' Wandelen van kunst naar kunst bij Kunstroute te Leiden '
Lees ook