IVN VALKENBURG AAN DE GEUL
POSTBUS 7
6300 AA VALKENBURG AAN DE GEUL

Wandelingen:


Deelname aan de IVN-wandelingen is gratis. Men dient wel zelf te zorgen voor vervoer of in onderlinge afspraak benzinekosten te delen bij gebruik van carpooling. Honden kunnen niet mee, ook niet aangelijnd.

zaterdag 14 juli 2001 : Vogel-excursie omgeving Cotessen Start 8.00 uur vanaf herberg De Oude Smidse te Epen. Deelname: gratis. Info: 043-6010340

zondag 15 juli 2001 : Middagwandeling door natuurontwikkelingsgebied Ingendael
Start om 14.00 uur vanaf de kerk van Houthem-Sint Gerlach. Het gebied kan drassig zijn. Denk daarom aan gepast schoeisel. Deelname: gratis. Info: 043-6012615

Heempark Sjloens Heim geeft gratis speurtochten uit

Heempark Sjloens Heim (met de erbij gelegen watermolen Sjloens Meule) te Oud-Valkenburg is tot en met zondag 23 september alle dagen geopend van 12.30 uur tot 17.00 uur. Het heempark biedt een overzicht van de diverse landschapstypen die in Zuid-Limburg voorkomen en de daarbij behorende flora. Er zijn in totaal zo'n vijfhonderd verschillende plantensoorten, kruiden en oude veldgewassen te vinden. Het heempark heeft een grote educatieve waarde en is daarom ook voor kinderen de moeite waard. Het IVN Valkenburg, dat de heemtuin beheert, heeft daarom een speciale actie uitgestippeld. Kinderen kunnen bij hun bezoek voortaan een gratis speurtocht meekrijgen. Er zijn twee speurtochten uitgestippeld, afgestemd op de leeftijd van de deelnemende kinderen. Aan het einde van hun bezoek krijgen de kinderen de juiste antwoorden mee.
Het heempark kan dit onder meer doen dankzij diverse giften die binnen zijn gekomen. Er is een sponsorbedrag binnen van het Coöperatiefonds van de Rabonbank Valkenburg. Onlangs mocht het IVN ook een donatie in ontvangst nemen van de serviceclub Kiwani's. Met dit bedrag is audiovisuele apparatuur aangeschaft.

Entree: volwassenen fl. 5; senioren fl. 4, kinderen tot en met 12 jaar fl. 2 (incl. gratis speurtocht).

website : https://members.tripodnet.nl/LeonW/sjloensheim.html

Deel: ' Wandelingen in Valkenburg aan de Geul '
Lees ook