Wanhopige vluchteling pleegt zelfmoord in Alphen aan den Rijn


ALPHEN AAN DEN RIJN, 20160117 -- Hussein Ali Abdel Amer 30 jaar oud , de jongeman die zaterdagmiddag zelfmoord heeft gepleegd was vader van drie kinderen die hij achterliet in oorlogsgebied Bagdad ( el mansuer ) om in Europa een veilig bestaan voor hen te zoeken. Gefrustreerd door de lange wachttijd van zijn asielaanvraag, reisde hij 3 keer vanuit Alphen naar Ter Apel om zijn paspoort, dat bij binnenkomst in Nederland van hem was afgenomen, terug te kunnen krijgen om daarna terug te kunnen keren naar zijn gezin in nood, dat het niet langer uithield zonder hem.

Een keer sliep hij op de straat in Ter Apel omdat hij daar niet toegelaten werd. Wanhopig keerde hij terug naar Alphen. Hij vroeg de COA om hulp om terug te keren naar zijn gezin. Er moest eerst een afspraak gemaakt worden en hij moest weer 2 weken wachten. In een telefoongesprek met zijn vrouw liepen de gemoederen hoog op.

Zijn vrouw had geen geld meer om voor hun kinderen en zichzelf te zorgen en om eten te kopen. Helemaal wanhopig filmde hij zijn celkamer om aan zijn vrouw te laten zien waar hij verbleef en verhing zichzelf tijdens het telefoongesprek. Hij zag geen uitweg meer......

De mensen van Stichting Hoop voor Vluchtelingen zijn diep geraakt dat zij hem niet hebben leren kennen en dat hun arm te kort was om van zijn nood te weten. Wie gaat er voor het gezin dat hij achterlaat zorgen? Hoeveel mannen lopen er nog rond met zulke problematiek? Hoe lang nog tot ze geholpen worden? Maandag 18 januari gaan ze deze problematiek bespreken met Tweede Kamerlid van de CU Joël Voordewind tijdens zijn bezoek aan het detentiecentrum in Alphen aan den Rijn waar de vluchtelingen verblijven die nog altijd moeten wachten op de start van hun procedure.


Deel: ' Wanhopige vluchteling pleegt zelfmoord in Alphen aan den Rijn '
Lees ook