4 maart 2003
Warburg-Henderson KAG introduceert Pan-European fonds

Het samenwerkingsverband op het gebied van het beheer van vastgoedfondsen tussen Henderson Global Investors en M.M. Warburg & CO KGaA, Warburg-Henderson Kapitalanlagegesellschaft für Immobilien mbH (KAG), kondigt hierbij de introductie aan van zijn derde fonds, Pan-European Fonds Nr.1.

De strategie van het fonds is primair gericht op het beleggen in hoogwaardig kantoor- en retailvastgoed en zal zich in eerste instantie concentreren op de belangrijkste Europese markten, te weten Frankrijk, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Als de portefeuille eenmaal is opgezet, zullen verdere mogelijkheden in de Benelux en het Iberisch schiereiland worden onderzocht. De activa worden in Duitsland verworven en beheerd door HIH Hamburgische Immobilien Handlung GmbH, dochteronderneming van M.M. Warburg op het gebied van vastgoedbeheer, en in de rest van Europa door Henderson.

De lead investors van het fonds zijn een combinatie van vooraanstaande Duitse en Oostenrijkse instellingen die een eerste toezegging hebben gedaan om voor EUR 150 miljoen te participeren. De verwachting is dat het fonds zal groeien tot ongeveer EUR 250 miljoen aan toezeggingen om te participeren. Het fonds zal een verhouding vreemd vermogen/eigen vermogen hebben waarin maximaal 50% van de waarde kan worden geleend, zodat de totale vastgoedportefeuille vermoedelijk tussen EUR 300 miljoen en EUR 500 miljoen zal gaan bedragen.

Michael Howard, de beheerder van het fonds, zegt in een reactie: "Onze beleggers zijn op zoek naar stabiele opbrengsten uit vastgoed, als tegenwicht voor de volatiliteit op de aandelenmarkten. Wij zijn het meest geïnteresseerd in hoogwaardig vastgoed dat op de lange termijn inkomsten blijft genereren."

Warburg-Henderson biedt een unieke combinatie van kennis van de Duitse markt en kennis van internationaal fondsenbeheer. Het vormt een uitstekend vehikel voor internationale instellingen die een positie willen innemen op de Pan-Europese vastgoedmarkten. Dit volledig Pan-Europese product betekent een uitbreiding van het groeiend aantal fondsen dat wordt beheerd door Warburg-Henderson, en volgt op de introductie eind 2002 van twee landenfondsen die zijn gericht op het goed inspelen op de markt teneinde stabiele opbrengsten op respectievelijk de Duitse en Oostenrijkse markt te genereren. Informatie voor de pers

Persafdeling Henderson: pressoffice@henderson.com / +44 20 7818 4222

Deel: ' Warburg-Henderson KAG introduceert Pan-European fonds '
Lees ook