---

Ministerie van Defensie---

foto: Philips van Almonde arriveert in Den Helder (CAVDKM) 14 juni 2002

Warm onthaal voor opvarenden Philips van Almonde

14-06-2002

Honderden familieleden en vrienden met tientallen spandoeken onthaalden met gejuich de opvarenden van Hr. Ms. Philips van Almonde toen het fregat rond 13.00 uur de marinehaven van Den Helder binnenvoer. Een watergordijn links en rechts van het schip en oranje rook uit de schoorsteen was de reactie vanaf het schip. De bemanning stond in paradeerrol aan dek opgesteld. Na zes maanden kon de familie zoon, dochter of vader weer in levende lijve aanschouwen.

De vader van korporaal Arjen Deelen staat ook te wachten en vertelt dat het Thuisfrontcomité waarin hij zitting heeft, voor T-shirts met opdruk (Operation Enduring Freedom, laatste bemanning Hr Ms Philips van Almonde 2001-2002) heeft gezorgd, waar hier veel mensen in rondlopen. "Die zes maanden waren wel te overzien, we konden e-mailen en op de website van het schip werden veel foto's getoond en reisverhalen gezet. Dat was heel goed geregeld, laat hij weten." Theo en Mike, twee vrienden van matroos Martin Houtman houden een spandoek omhoog met de tekst "Na 6 maanden zeeman spelen komt Martin nu ons vervelen". "Dat is satirisch bedoeld hoor," zegt Mike voor zekerheid. Een moeder met een kind op haar arm staat al te zwaaien. "Dat is mijn dochter Anouschka Deyl, ze is arts aan boord." Een andere moeder met een spandoek "Tessa Meissie" zegt trots met tranen in de ogen "Die kleine daar aan boord, dat is onze dochter." De moeder en oma van Martin Penders vertellen dat ze die zes maanden toch wel lang vonden. "Martin woont nog thuis en vorig jaar was hij ook al vier maanden weg." Zelf vond hij het wel meevallen, had hij zijn moeder laten weten.
Het duurde toch nog een tijdje voor de bemanning van boord kon gaan maar een draaiorgel op de kade zorgde intussen voor een echt Hollands geluid.
Dan volgt het vertrouwde beeld van elkaar omarmende familieleden en vertrekt iedereen snel huiswaarts. (Foto: CAVDKM) foto: Aankomst Philips van Almonde (CAVDKM) 14 juni 2002

Zoekwoorden:

Deel: ' Warm onthaal voor opvarenden Philips van Almonde '
Lees ook