WatchMouse maakt bekend dat de websites van ondernemingen uit de AEX Index tekortschieten

Tests onthullen traag laden en slechte uptime; Boskalis komt als slechtste uit de bus

AMSTERDAM--(BUSINESS WIRE)-- 20100304 --

WatchMouse, een wereldwijd brancheleider op het gebied van selfservice prestatiemonitoring van websites en applicaties, heeft de websites van de bedrijven uit de AEX Index getest, waaronder 25 van de meest actief verhandelde effecten op de beurs van Amsterdam, op beschikbaarheid en prestatie. Geen van de websites van de ondernemingen uit de AEX Index registreerde een uptime van 100%. De websites met de slechtste uptime waren onder andere Boskalis (83,6%), Akzo Nobel (94,3%), Reed Elsevier (94,4%), Wolters Kluwer (95,1%) en Ahold (98.2%). Tot de websites met de beste uptime behoorden onder andere Wereldhave (99,9%), BAM Group (99,9%), Unibail Rodamco (99,9%) en Royal Dutch Shell (99,9%).

“Dit zijn 25 van de grootste naamloze vennootschappen in Nederland en slechts van vier van hen voldoen de websites aan de industrienorm van een uptime van 99,9% of hoger,” aldus Mark Pors, CTO en medeoprichter van WatchMouse. “Deze websites zijn belangrijke kanalen voor deze ondernemingen om nieuwe handel aan te trekken, investeerders te voorzien van informatie en een professioneel zakelijk imago uit te stralen. Het is vijf jaar geleden sinds we onze eerst tests hebben uitgevoerd en we zijn verrast dat uit ons onderzoek blijkt dat zoveel van de sites nog steeds ver beneden de industrienorm presteren.”

WatchMouse heeft de websites gedurende de periode van 22 januari tot 28 februari 2010 gemonitord. Volgens de industrienormen wordt een beschikbaarheid van meer dan of gelijk aan 99,9% als “goed” beschouwd, terwijl alles beneden de 99% als een “slechte” uptime van de site wordt beschouwd.

De sites werden gedurende de testperiode om de vijf minuten gecontroleerd vanuit een van de 42 wereldwijde monitoringstations van WatchMouse, waarbij de homepage van de website zonder afbeeldingen en frames werd hersteld. De homepage zou naar verwachting binnen acht seconden zonder fouten moeten laden. Indien die tijd werd overschreden of er een serverfout optrad, verifieerde WatchMouse de juistheid van de resultaten met behulp van een van de ander controlestations. Het resultaat werd als slechte beschikbaarheid of als niet beschikbaar gerekend indien een tweede fout werd vastgesteld.

Klik hier om het volledige verslag over de website-uptime van alle 25 ondernemingen uit de AEX Index te raadplegen of kijk op https://aex.public-website-status.com voor de actuele status en statistische gegevens over de prestatie van elke website.

Over WatchMouse

https://www.watchmouse.com/about.php

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Mercury Global Partners
Mindy M. Hull, +1-415-889-9977 (USA)
of +31 62 504 7680 (NL)
mindy@mercuryglobalpartners.com
Ginny Cain, +1-925-426-0646 (USA)
of + 33 95 335 0224 (FR)

ginny@mercuryglobalpartners.com

Deel: ' WatchMouse publiceert prestaties websites AEX ondernemingen '
Lees ook