Watercompany BV winnaar 2015 in waterkoelerbranche


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

OUDENBOSCH, 20150909 -- Watercompany BV is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de waterkoelerbranche. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming met een zeer sterke positionering. ‘Watercompany biedt waterkoelers in allerlei soorten en maten en heeft hierin een uitstekende reputatie opgebouwd.’

Watercompany BV levert door het hele land een breed productenscala waterkoelers van het kwaliteitsmerk Waterlogic, maar is inmiddels ook expert op het gebied van koffiemachines op de werkvloer en  waterbehandelingssystemen voor klein zakelijk en thuisgebruik. Tevens beschikt zij over een uitstekende eigen onderhoudsdienst. Watercompany BV, actief in de markt vanaf 1997, is sinds 2006 onderdeel van het Britse PHS-concern. Het bedrijf is gevestigd in Oudenbosch en heeft ca. 50 medewerkers.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Watercompany BV een stabiele, vooruitstrevende onderneming die door haar productaanbod én hoge serviceniveau kernwoorden als kwaliteit, service en social responsibility echt inhoud geeft.

 Uitgekiende innovatieve technieken

De jury prijst met name haar innovatiedrang en het zeer brede assortiment van koelers, dat zonder uitzondering van hoge kwaliteit is. In tegenstelling tot veel van haar concurrenten werkt Watercompany niet meer met grote waterflessen, maar met op de waterleiding aangesloten apparaten. ‘Voor de filtering en zuivering wordt gebruikgemaakt van uitgekiende innovatieve technieken, zoals het Firewall-systeem, een vorm van UV-filtratie,  en Biocote, een op zilver gebaseerde anti-bacteriologische beschermlaag.  Door een geslaagd partnership met Grohe Professional voor de Red- en Blue-lijn, kan zij naast koud water ook kokend water en koolzuurhoudend water aanbieden, wat duidelijk in een stijgende behoefte voorziet. Een andere geslaagde innovatie is het Hospitality-concept, de introductie van gepersonaliseerde glazen flessen, getooid met naam en logo van de klant. Een prachtige vorm van branding met een zeer maatschappelijk verantwoord product’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat bij Watercompany zeer hoog in het vaandel. Zij is actief bezig met het reduceren van haar CO2-uitstoot en het recyclen van afgedankte apparatuur. Ook sponsort zij maatschappelijke organisaties als Sterrenfonds en Energy4all en doneert zij gereviseerde waterkoelers via haar We Care-project aan scholen met als motto “Water voor de jeugd – de juiste keus.” Watercompany is financieel zeer gezond. Dit wordt bevestigd door het feit dat zij vorig jaar de Financieel Gezond Award van de firma Graydon heeft ontvangen.

Meer informatie: https://watercompany.nl/ 

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

 De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur. 


Deel: ' Watercompany BV winnaar 2015 in waterkoelerbranche '
Lees ook