Persbericht

Datum:
11-02-2003


---

Waterschap Rijn en IJssel fleurt Tuinbeurs op

Het jaar 2003 is uitgeroepen tot ?het Internationale Jaar van het Water?. Bij de Tuinbeurs die van 20 t/m 23 februari in en om de Houtkamphal in Doetinchem wordt gehouden, is een bijzondere inkleuring daarvan te zien. Het waterschap is er samen met de organisatie van de Tuinbeurs in geslaagd het waterpanorama ?Wondere Water Wereld? naar de beurs te halen. Het panorama is een groot fijnschilderwerk in olieverf van 35 m dat door 38 schilders onder leiding van schilderes en galeriehoudster Marian Schuurman uit Sinderen is gemaakt.

Wondere Water Wereld

De omvang van het panorama alleen al is indrukwekkend, twee meter vijftig hoog en achttien meter breed. Het geheel is opgedeeld in 40 gelijke doeken van 70 bij 100 cm. Het panorama is opgesteld in een cirkelvorm en de toeschouwers wanen zich midden in een waterlandschap. Over het ontstaan van dit grote schilderij is een videopresentatie te zien.

Waterschapsstand

Tegenover het panorama staat een ander onderwater tafereel, de grote beursstand van Waterschap Rijn en IJssel. Medewerkers van het schap ontvangen daarin bezoekers van de beurs, spelen met hen een waterspel, geven informatie over activiteiten van het waterschap in de regio en praten hen bij over de verkiezingen voor het waterschapsbestuur later dit jaar.


---

---

Zoekwoorden:

Deel: ' Waterschap Rijn en IJssel fleurt Tuinbeurs op '
Lees ook