Gemeente Delft

15 October 1999
Persbericht 2 - Waterweek

Zaterdag 9 oktober van 11 tot 17 uur vindt op de Markt een internationaal waterfeest plaats met muziek, dans en informatie over alles wat met water te maken heeft.

U vindt er ondermeer een (waterloos) composttoilet, u kunt met korting een regenton kopen, en er zijn kramen van Delftse natuur- en milieu organisaties en waterinstituten.

Tevens krijgt u die dag korting op een rondvaart door de grachten en op de huur van een waterfiets.

Deze "watermarkt" is onderdeel van de internationale waterweek waarvoor ook de zustersteden zij uitgenodigd. Daarom zijn zij ook present met informatie over de watersituatie in hun stad. Bij de stand van Estelí (een echt Nicaraguaans huisje) ziet u hoe het één jaar na de ernstige overstromingen door de orkaan "Mitch" is; andere aanwezige steden zijn: Mamelodi (Zuid-Afrika), Kfar Sava (Israël), Opava (Tsjechië), Freiberg (Duitsland), wellicht Kingston (Engeland). Diverse zustersteden zullen videofilms vertonen.

Tussen deze steden vindt ook een zeskamp plaats (uitgevoerd door scouts). Muzikale omlijsting wordt, geheel in stijl, verzorgd door een "riolofoon", tussen 11 en 13 uur. Tussen 13 en 14 uur speelt de beiaardier van de Nieuwe Kerk "watermuziek". Om 14 uur treedt Jacqueline Castro op met wereld-kinder-muziek.

Om 15 uur geeft de kindergroep van volksdansvereniging Radost een demonstratie van dansen uit de verschillende zustersteden.

De `waterweek wordt afgesloten met twee excursies op de Tanthofkade, één voor volwassenen en één voor kinderen. De start van beide excursies is om 14 uur bij zwembad Kerkpolder en de organisatie is in handen van IVN en Delftse Natuurwacht.

Deel: ' Waterweek Delft '
Lees ook