Gemeente Almere

Persbericht 235.2

16 september 1999

WATERWIJKERS KNAPPEN ZELF HOFJE OP

Komend weekend, dus zaterdag 18 en zondag 19 september, wordt het hofje aan het Dolfijnpad opgeknapt. De bewoners van dit hofje in de Waterwijk in Almere-Stad steken daarvoor zelf de handen uit de mouwen.

Met de herinrichting én de revitalisering van dit hofje gaat een jarenlang gekoesterde bewonerswens in vervulling. Tot de werkzaamheden, die de bewoners zelf gaan verrichten, behoren het verwijderen van een oude zandbak, een evenwichtsbalk en een duikelrek en het uitgraven van acht kubieke meter grond rondom een speelhuisje. Het gemeentelijk Wijkbeheer zorgt vervolgens voor de aanleg van een nieuwe grasmat en het plaatsen van nieuwe speeltoestellen.

De herinrichting is geïnitieerd door de werkgroep 'woonomgeving' van de Waterwijk. In deze wijk loopt -evenals in de Regenboogbuurt, de Wierden en Muziekwijk-Zuid- een proefproject op het gebied van bewonersparticipatie. In dat kader is in de Waterwijk een aantal werkgroepen actief op het gebied van leefklimaat en woonomgeving. Het opknappen van het hofje aan het Dolfijnpad is het derde project dat deze werkgroep onder handen heeft. Daarvoor zijn er al hofjes aan de Kreeftstraat en de Liedestraat aangepakt.

Het herinrichten van het hofje aan het Dolfijnpad wordt mede mogelijk gemaakt door de zelfwerkzaamheid van de bewoners. Door hun inzet valt het prijskaartje dat aan deze herinrichting hangt, namelijk goedkoper uit. Verder nemen zowel wijkbeheer als een aannemer en gedeelte van de kosten en werkzaamheden voor hun rekening.


bron: Afdeling communicatie, Gemeente Almere

Zoekwoorden:

Deel: ' Waterwijkers Almere knappen zelf hofje op '
Lees ook