Weber maakt óók van het winterseizoen een barbecueseizoen


SINT NICOLAASGA, 20131210 -- Weber maakt ook van dit komende winterseizoen een barbecueseizoen. Met het Winterweberen en met een aantal culinaire- en cadeautips wordt het met Weber zeker geen stille nacht of eenzame kerst. Onze nieuwe producten zoals de Master-Touch™ GBS™ Smokey Grey of de nieuwe Fire Place zorgen voor een aangename warmte in de komende koude wintermaanden.

Winterweberen in aantocht
Voor Amerikanen en ook voor veel Europeanen is het al jarenlang vanzelfsprekend dat er het hele jaar door buiten gebarbecued wordt. Kou, sneeuw of wind zijn géén probleem. Sterker nog, de elementen dragen bij aan de intense beleving van het barbecueën in de winter.

De producten van Weber zijn ideaal om het hele jaar door te gebruiken, dus ook in de winter. De barbecues en buitenkeukens zijn ontwikkeld in de Amerikaanse stad Chicago en zijn door het plaatselijke klimaat met harde wind, kou en sneeuw ontworpen om te voldoen bij extreme weersomstandigheden. De keuze uit hoogwaardig Amerikaans roestvrij staal of porselein geëmailleerd staal waarborgt uitstekend de temperatuurbehoud met gesloten deksel. De barbecue of buitenkeuken is daarnaast eenvoudig te onderhouden en te reinigen. Alle barbecues en buitenkeukens van Weber kunnen daarom het hele jaar door onder een hoes buiten blijven staan; zo pakt u makkelijk de barbecue erbij om buiten een maaltijd te bereiden. Ook in de winter!

Weer of geen weer, het Winterweberen is hot! In Nederland begint deze trend steeds meer volgers te krijgen. Daarom geeft Weber de volgende tips voor de feestdagen.

Tips voor de feestdagen
Met de feestdagen voor de deur verkeren de meeste mensen in een vrolijke feeststemming. Iedereen kijkt uit naar de knusse pakjesavond van Sinterklaas en de gezellige kerstavonden met familie, warme chocolademelk en uiteraard veel en lekker eten.
En wat is nou gezelliger dan met de feestdagen samen lekker eten? Een bekend gegeven is dan het ene deel van het gezelschap in de keuken staat om een geweldige feestmaaltijd klaar te maken en de andere helft zit aan tafel of in de woonkamer. Juist door samen te Winterweberen worden de feestavonden direct een stuk feestelijker en gezelliger.

Wij hebben een aantal tips op een rij gezet voor de perfecte Winterwebersessie.

Tip 1: Ga Winterweberen en maak eens iets anders dan de gebruikelijke barbecuerecepten
De barbecue wordt door veel mensen vooral gebruikt voor worsten en hamburgers. Zonde, want alles wat u in uw normale keuken kan bereiden, kunt u in principe ook op de barbecue klaarmaken. Op onze website treft u verschillende (wild)recepten aan die heerlijk voor de winter zijn. Daarnaast kunt u natuurlijk ook het Weber’s Grote Barbecueboek erop naslaan dat boordevol staat met de heerlijkste gerechten, van voor- tot nagerecht. Of download onze App ‘Weber’s On The Grill’ die meer dan 250 recepten bevat en voor zowel iPhone als iPad beschikbaar is in de iTunes store.

Tip 2: Maak iets speciaals van uw gevogelte
Voor diverse barbecues heeft Weber een speciaal braadspit ontwikkeld. Daaraan kunt u grote stukken vlees op een nostalgische manier garen. Het braadspit is los verkrijgbaar voor de Weber® Spirit® Premium - en Weber® Genesis® gasbuitenkeuken, de Q®300 maar ook voor de brikettenbarbecue met een diameter van 57 cm. Op de Weber® Summit® wordt een braadspit zelfs standaard bijgeleverd.

Tip 3: gezellig samen naar de Grill Academy kersteditie
Ook in de winter geeft Weber de befaamde Grill Academy workshops! Er is zelfs een speciale kersteditie waarin de deelnemers in de vier uur durende workshop een compleet kerstmenu op de barbecue bereiden. Inclusief gratis dubbel-DVD “Buitengewoon Barbecueën” met meester-kok Ron Blaauw en een kortingsvoucher van € 10 voor de volgende boeking. Ga naar grillacademy.nl voor meer informatie.

Tip 4: Heerlijke recepten
Op de website Weber.com zijn tientallen heerlijke recepten te vinden van spannende hoofdgerechten tot verrassende nagerechten. Heeft u inspiratie nodig voor het kersdiner, dan kunt u uw hart ophalen op Weber.com. Ook heeft Weber prachtige kookboeken in het assortiment waar u gegarandeerd een heerlijk recept in kunt vinden.

Tijd voor een geschenk? Tijd voor een Weber!
De feestdagen staan alweer bijna voor de deur. Tijd om weer te denken aan het juiste geschenk voor uw dierbaren. Weber heeft uiteraard een prachtig assortiment voor u klaarstaan waaruit u eenvoudig een cadeau voor uw dierbare kunt uitzoeken.

Smokey Joe® Original geschenkdoos
Voor op de verlanglijst of juist om als verrassing te geven: de Smokey Joe® Original Black + kleine brikettenstarter. Samen verpakt in een feestelijke geschenkverpakking.

Geef een beleving cadeau!
Soms is het ook te laat om nog uitgebreid in de winkels te gaan zoeken naar een passend geschenk. De Weber Grill Academy Cadeaucheque en de Weber Cadeaucheque. Beide vouchers zijn te koop op grillacademy.nl.


Deel: ' Weber maakt óók van het winterseizoen een barbecueseizoen '
Lees ook