Weblog: Sportfeestje


Eric van Oosterhout

Het was weer een mooi feestje: het Sportgala in Assen. Dit jaar was gekozen voor een iets andere opzet. In feite was het de Grote Finale van de 12 lokale Sportverkiezingen.

Naar goed Nederlands gebruik leverde dat meteen wat gedoe op. Zo bleek er een vakjury te bestaan, die ook zelf nog wat aanvullingen deed op de zorgvuldig samengestelde lokale sportlijstjes. Dat is een beproefd recept voor gedoe. Ik mag ook deel uitmaken van het bestuur van Sport Drenthe, dat
de verkiezingen organiseert. Dus dit thema zal vast wel nog eens aan de bestuurstafel terug komen.

Dat neemt niet weg dat het een mooi feest was: prima locatie, uitstekende presentatoren en een strak programma. Wat opviel was het gehalte `fietsers' dat in de prijzen viel. Als we de motor ook als een (snelle) fiets beschouwen, vielen alle hoofdprijzen in de fietscategorie. Jens Dekker won de
talentprijs, Streuer en Koerts als zijspancoureurs de sportploegprijs, Tessa Geerling (BMX) werd sportvrouw van het jaar en Bert-Jan Lindeman de sportman van het jaar. Drenthe doet zijn naam als fietsprovincie eer aan.

Ondanks onze goede kandidaten, viel Aa en Hunze niet in de prijzen (al ligt er een lijntje met Bennie Streuer). Het zij zo. Sport doen we samen.

sportfeestje 1

sportfeestje 2

Wilt u reageren op mijn weblog? Mail dan naar evoosterhout@aaenhunze.nl.

Deel: ' Weblog Sportfeestje '


Lees ook