Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

webMethods maakt resultaten eerste kwartaal bekend

Kwartaalomzet met 58 % gestegen ten opzichte van vorig jaar

Amsterdam, 30 juli 2001 -- webMethods (Nasdaq: WEBM), toonaangevend aanbieder van integratiesoftware, heeft de financiële resultaten van het eerste kwartaal van boekjaar 2002 bekendgemaakt. De omzet steeg met 58 % naar $55,4 miljoen, vergeleken met een omzet van $35,1 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies over het eerste kwartaal van boekjaar 2002, exclusief kosten in verband met vergoedingen in aandelen, goodwill en warrants, bedroeg $4,1 miljoen ($0,09 per aandeel). Inclusief deze kosten bedroeg webMethods' nettoverlies over het eerste kwartaal $19,9 miljoen ($0,41 per aandeel), vergeleken met een nettoverlies van $20,9 miljoen (0,46 per aandeel) in het eerste kwartaal van boekjaar 2001.

"We zijn onze resources aan het hergroeperen en we passen ons bedrijf aan aan het huidige economische klimaat," zegt Phillip Merrick, bestuursvoorzitter en CEO van webMethods. "Zoals veel bedrijven, ervaren wij ook nog steeds de moeilijke economische situatie, maar we houden vertrouwen in de kracht van ons bedrijf en onze marktpositie. We blijven het webMethods integratieplatform verder verbeteren, zoals met de Business Integrator voor geavanceerd Business Process Management (BPM) en we geloven dat we verder zullen groeien doordat grote ondernemingen naar ons toekomen voor hun integratie-backbones."

"Gegeven het huidige economische klimaat geloven we dat het verstandig was om snel en beslist actie te ondernemen om onze kosten verder terug te dringen," zegt Mary Dridi, CFO van webMethods. "We hebben al aanzienlijke vooruitgang geboekt met ons herstructureringsplan. Zo heeft een vermindering van het aantal werknemers plaatsgevonden, is een aantal regionale kantoren geconsolideerd en zijn in het hele bedrijf extra maatregelen genomen om de kosten te beheersen." In verband met de herstructurering verwacht webMethods in het lopende kwartaal, dat op 30 september 2001 afloopt, tussen de $7 miljoen en $7,5 miljoen aan reorganisatiekosten te boeken.

Het bedrijf heeft daarnaast per 30 juni 2001 de post 'liquide middelen' vergroot naar $208 miljoen.

Kwartaalnieuws

Toenemend marktaandeel: In het eerste kwartaal heeft webMethods ongeveer 60 nieuwe klanten aan boord gebracht, hetgeen het totaal aantal klanten tot boven de 700 brengt. Het bedrijf ontving nieuwe en bijkomende orders van grote ondernemingen in verschillende markten, waaronder industriële productie, financiële dienstverlening, procesindustrie en telecommunicatie. Belangrijke opdrachten werden onder meer verworven bij: 3M, Bank of America, Blue Cross/Blue Shield of Montana, Carnival Cruise Lines, Covisint, Dell, Embraer, Fannie Mae, FMC Corporation, J.D. Edwards, Johnson and Johnson, JP Morgan Chase, Lucent, Panasonic, Qwest Cyber.Solutions, RCN Corporation, TelMex en VeriSign.

Groei in Azië, de Pacific en Europa: Zowel in Europa als in Azië en de Pacific breidde het bedrijf verder uit. Nieuwe en aanvullende orders werden ontvangen van: Bouygues Telecom, Ciba Specialty Chemicals, Colt Telecom, DSM, Henkel, Lafarge, Kingston Technologies, Mitsubishi Electric Corporation, Pacific Century CyberWorks, Saudi Aramco, Singapore Technologies, Societe General, Usinor en Wallem Group.

Klanten nemen oplossingen in gebruik: In het eerste kwartaal waren verschillende klanten succesvol met webMethods. Klanten in verschillende werelddelen rondden hun implementaties van het webMethods integratieplatform af, waaronder: Airborne Express, Callaway Golf, EMC, GMAC, L.G. Electronics, Praxair, Redback Networks en Tyco Healthcare.

Partnerovereenkomsten: In het afgelopen kwartaal nam het belang van de samenwerking tussen webMethods en i2 toe, dankzij de aanwinst van nieuwe gezamenlijke klanten. Daarnaast tekende webMethods nieuwe overeenkomsten en uitbreidingen op bestaande overeenkomsten met onder meer: BEA Systems, Cap Gemini Ernst & Young, Deloitte Consulting, Hewlett-Packard, IBM Global Services, Inventa, Lockheed Martin Global Telecommunications en SAP.

WebMethods integratieplatform: Tegen het einde van het kwartaal bracht webMethods versie 4.5 van het webMethods integratieplatform uit. Deze release introduceert de Business Integrator, een 'dashboard' voor Business Process Management dat centrale modellering en het beheer van bedrijfsprocessen in de 'extended enterprise', de onderneming met haar elektronische zakenpartners, mogelijk maakt. Daarnaast omvat versie 4.5 verbeterde ondersteuning van RosettaNet en biedt het flexibele integratiemogelijkheden voor kleine tot middelgrote ondernemingen.

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Die koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 625 klanten, waaronder wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger, Motorola en Starbucks. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, Ariba, Broadvision, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com

Contactpersonen:

Jill Latta
webMethods
+31 (0)20 491 97 37
jlatta@webmethods.com

Annemieke van Herk
Footprint Marketing
+31 (0)20 417 71 77
annemieke@footprint.nl


Deel: ' WebMethods maakt resultaten eerste kwartaal bekend '
Lees ook