Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

webMethods publiceert 'GEAR': best practices voor integratie

Amsterdam, 18 juli 2001 webMethods (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende aanbieder van integratiesoftware, maakt de beschikbaarheid bekend van GEAR, een verzameling 'best practices' om projectmanagers, ontwikkelaars en systeemintegrators te begeleiden bij het integratieproces.

GEAR omvat methodologieën, richtlijnen, templates, checklists en andere hulpmiddelen om te assisteren bij een snelle, kwalitatief goede implementatie van interne integratie, het aansluiten van handelspartners en het opzetten van handelsnetwerken.

"GEAR is gebaseerd op de ervaring die webMethods' Professional Services-organisatie in de afgelopen jaren heeft opgedaan met klanten, partners en consultancydiensten", zegt Chris Barbin, vice-president van webMethods Professional Services. "Deze hulpmiddelen bieden een solide fundament om integratieprojecten te plannen en uit te voeren. GEAR biedt een resultaatgerichte aanpak, waardoor onze klanten zich kunnen concentreren op hun integratie-eisen en de oplossing, in plaats van op het implementatieproces."

De best practices van GEAR omvatten meer dan 120 documenten op vier gebieden:


* Levenscyclus van de integratie: een gids voor de activiteiten en taken die gemoeid zijn met een webMethods-integratieproject
* Methoden: gereedschappen en best practices voor het benaderen van specifieke integratieproblemen

* TEK een compleet overzicht van best practices voor productimplementatie en technische best practices

* Tools en templates: hulpmiddelen zoals templates voor projectplannen, richtlijnen voor schattingen en andere materialen om de implementatie te versnellen.

Veel klanten van webMethods, waaronder Ford Motor Company en Eastman Chemical Company, maken reeds gebruik van GEAR om de snelheid en kwaliteit van hun integratieprojecten te vergroten.

Bovendien nemen belangrijke partners van webMethods GEAR over en bouwen ze het in de kern van hun webMethods-implementatie-aanpak, hetgeen consistentie voor klanten van webMethods bevordert.

GEAR is gratis beschikbaar voor klanten en partners van webMethods via het extranet van het bedrijf, webMethods Advantage.

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Die koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 625 klanten, waaronder wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger, Motorola en Starbucks. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, Ariba, Broadvision, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com

Contactpersonen:

Jill Latta
webMethods
+31 (0)20 491 97 37
jlatta@webmethods.com

Annemieke van Herk
Footprint Marketing
+31 (0)20 417 71 77
annemieke@footprint.nl

Deel: ' WebMethods publiceert 'GEAR' best practices voor integratie '
Lees ook