Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

webMethods verdient hoogste scores in vijf categorieën van Forrester's TechRankings beoordeling van integratieservers

webMethods-integratieplatform versie 4.6 behaalde hoogste scores op Beheer en Beveiliging, Messaging en Routering, Adapters, Integratie van Handelspartners en Consistentie

Amsterdam - 3 juli 2002 - webMethods (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende leverancier van integratiesoftware, heeft goed gepresteerd in Forrester's nieuwe TechRankings-rapport over integratieservers. Het webMethods-integratieplatform behaalde de hoogste score in vijf van de tien categorieën in het rapport.

Forrester Research's TechRankings-beoordeling van integratieservers is opgezet als een middel om bedrijven te informeren over de sterkten en zwaktes van verschillende softwareproducten. Voor het rapport worden integratieserverproducten in een laboratoriumopstelling grondig getest, wordt diepteonderzoek uitgevoerd, interviews gehouden, en vindt een objectieve analyse plaats van de producten van verschillende leveranciers. Forrester definieert integratiesoftware als een strategisch gereedschap voor het modelleren en automatiseren van bedrijfsprocessen.

"TechRankings is het eerste soort onderzoek dat de aankoopdynamiek in de snel veranderende softwarebranche verandert," zegt Ted Schadler, group director, Research van Forrester. "TechRankings geeft kopers het heft in handen door ze uit te rusten met een krachtige combinatie van complete analyses, betrouwbare en grondige labevaluaties en interactieve, teamgeoriënteerde beslissingstools."

Forrester's onderzoekspartner, Doculabs, test ieder product in een laboratoriumomgeving en evalueert tien belangrijke categorieën: architectuur van het product, beheer en beveiliging, gegevensbeheer, messaging en routering, adapters, procesbeheer, integratie van handelspartners, consistentie, sterkte van de leverancier en kosten. Het webMethods-integratieplatform behaalde de hoogste score in de categorieën beheer en beveiliging, messaging en routering, adapters, integratie van handelspartners en consistentie.

"webMethods ontwikkelt de beste technologie voor grote ondernemingen, en door deel te nemen aan de Forrester TechRankings laten we zien dat wij kopers willen helpen bij het beoordelen van de huidige marktcondities en bij het vinden van de beste software-infrastructuur voor hun bedrijf," zegt Jim Green, CTO en executive vice president of product development bij webMethods. "Door in een objectieve testomgeving te laten zien dat we op vijf van de tien punten als beste scoren, bewijzen we dat we inderdaad de toonaangevende onafhankelijke integratieleverancier zijn."

Over TechRankings

De laboratoriumgebaseerde methodologie van TechRankings is open, grondig en onbevooroordeeld. Forrester nodigt alle belangrijke leveranciers met passende producten en momentum in de markt, uit om deel te nemen. Het TechRankings onderzoek combineert de resultaten van hands-on labevaluaties, strategische marktanalyses en diepteonderzoek naar de behoeften van gebruikers van technologie. Ieder product wordt in het lab van Doculabs op meer dan 500 criteria beoordeeld. Forrester brengt leveranciers niets in rekening voor hun deelname aan TechRankings. Forrester controleert en verifieert de resultaten uitgebreid en update het onderzoek ieder kwartaal. Meer informatie over TechRankings is beschikbaar op www.forrester.com/TR.

Over webMethods

Als toonaangevende leverancier van integratiesoftware, levert webMethods (Nasdaq: WEBM) het meest complete platform voor ondernemingsbrede integratie, inclusief volledige ondersteuning van Enterprise Webservices. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door een koppeling van bedrijfsprocessen, enterprise- en legacy-toepassingen, databases, webservices en menselijke interactie. Die koppeling kan zowel binnen de grenzen van de eigen onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten besparen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 800 klanten, waaronder multinationals zoals Dell, DSM, Motorola, Philips en The Ford Motor Company. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Accenture, AMS, BMC, Broadvision, Cap Gemini Ernst & Young, Deloitte Consulting, EDS, Hewlett-Packard, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie is beschikbaar op www.webmethods.com.

Deel: ' WebMethods verdient hoogste scores in vijf categorieën van Forrester's '
Lees ook