Gemeente Nieuwegein

Website Nieuwegein bij beste 25 gemeentesites
De website van de gemeente Nieuwegein (www.nieuwegein.nl) heeft een flinke sprong gemaakt op de ranglijst van gemeentelijke websites in Nederland: van plaats 248 naar plaats 25. Deze ranglijst wordt opgesteld door de onafhankelijke organisatie Webdam. Webdam is ontstaan vanuit een aantal gemeenten die samenwerking zochten bij het ontwikkelen van hun website. Nummer 1 op de ranglijst van Webdam is overigens de gemeente Dordrecht.

De oorzaak voor deze reuzensprong ligt onder meer in het feit dat er veel informatie op de site is geplaatst over producten en diensten van de gemeente. Verder is de vormgeving en navigatie van de site enkele maanden geleden flink aangepast, en zijn er enkele tientallen formulieren op de site geplaatst (bijvoorbeeld een formulier voor klachten en meldingen, een woonruimteaanvraag, aanvraag kwijtschelding belastingen en een aanvraag voor een kapvergunning).

Deze formulieren voldoen overigens nog niet geheel aan de wensen die bij de gemeente leven. De gemeente is bezig de vormgeving van de formulieren te verbeteren, en werkt er naar toe dat bezoekers van de site in de toekomst alle formulieren online kunnen invullen en opsturen (nu geldt dat nog slechts voor enkele formulieren). Dit vergt echter behoorlijk wat werk en het zal dan ook nog even op zich laten wachten. Tot die tijd kunnen bezoekers de formulieren printen, invullen en opsturen. In ieder geval hoeft men deze formulieren niet meer op te halen in het gemeentehuis.

Invoerdatum 10-7-2002

Deel: ' Website Nieuwegein bij beste 25 gemeentesites '
Lees ook