Ingezonden persbericht

Website om zelf te publiceren gaat online

BERKEL EN RODENRIJS, 20040609 -- Publiceren.com, dé auteursite van Nederland en België is onlangs gelanceerd op het WWW. De website die ieder persoon gratis de mogelijkheid biedt om zijn/haar schrijfkunsten te vertonen is eindelijk een goed alternatief voor elke auteur die niet zijn werk wil plaatsen op een website dat gedomineerd wordt door pop-ups, banners en commerciële aspiraties.


Columns, gedichten, weblogs, verhalen en andere teksten zijn de rode draad op www.publiceren.com . Het cliché 'van schrijvers voor schrijvers' is ook hier van toepassing, maar in tegenstelling tot vele andere site's is deze zin dit maal ook echt van toepassing. Met een professioneel uiterlijk en een goede werking maakt Publiceren.com zich namelijk los van de vele website's die als doel hebben geld te verdienen met alle gevolgen van dien.

Verantwoordelijk voor deze website is Arnold Uijttewaal. De 21-jarige student, die onlangs zijn MBO Informatica afrondde met Publiceren.com als afstudeerproject, stopte in dit project zijn passie voor schrijven en het programmeren van ASP. "Om zelf mijn columns te publiceren en ook andere mensen de mogelijkheid te bieden om op een non-profit website hun werk te vertonen, ontstond al snel het idee voor Publiceren.com" aldus de persoon die de laatste tijd meer tijd kwijt is aan het verder ontwikkelen van de website, dan het schrijven van zijn eigen teksten. "Door een goede interactie met mijn gebruikers komen er regelmatig interessante suggesties naar boven om de website nog verder te verbeteren".

Het publiceerplatform dat de potentie heeft om nog sterk te groeien, laat in ieder geval nu al zien dat de juiste spirit al is gevonden en dat mensen zich fijn voelen als ze als auteur worden gezien en niet als commercieel object.

Deel: ' Website om zelf te publiceren gaat online '
Lees ook