Website over duurzame stedentrip naar Berlijn gelanceerd


Stijging aantal duurzame hotels in Berlijn verwacht in 2013

AMSTELVEEN, 20121113 -- Verturo travel lanceert vandaag een nieuwe website: https://www.hotelinberlijn.nl. De website is opgezet als een uitgebreide online reisgids, met veel informatie over hotels in Berlijn, bezienswaardigheden, restaurants en uitgaansgelegenheden. Ook zijn er een aantal themapagina's te vinden over de sporen van de Tweede Wereldoorlog en het leven in de DDR. In de komende maanden wordt de site verder uitgebreid.

Verturo travel
Verturo travel
is een jonge reisorganisatie uit Amstelveen die zich richt op duurzaam reizen in Europa, met als specialisatie stedentrips en reizen naar eilanden. In de toekomst zal iedere reis zo duurzaam mogelijk moeten zijn om klimaatsverandering te beperken en kwetsbare natuurgebieden en culturen zoveel mogelijk te beschermen. Klanten van Verturo travel worden actief gewezen op mogelijkheden om CO2-uitstoot te compenseren en hebben de keuze uit verschillende duurzame accommodaties. Ook wordt reizen met de trein actief gepromoot naar bestemmingen die op maximaal 1000 kilometer van Utrecht liggen. In 2013 lanceert Verturo travel een aantal nieuwe websites over hotels in onder andere Parijs, Londen, Brussel en Rome.

Berlijn
Berlijn, veruit grootste stad van Duitsland, is naast het politieke centrum van het land ook één van de meest toonaangevende steden op het gebied van cultuur, onderzoek, de dienstensector en de filmindustrie. De stad anno 2012 is het resultaat van een turbulente geschiedenis waarin Berlijn zichzelf steeds weer opnieuw heeft moeten uitvinden. Door het enorme aanbod aan toeristische activiteiten en bezienswaardigheden is het niet alleen de meest bezochte stad van Duitsland, maar ook één van de populairste steden in Europa voor een weekend weg of een stedentrip. Volgens het Berlijnse toerismebureau boekten Nederlandse toeristen in 2011 ruim 700.000 overnachtingen in de Duitse hoofdstad. Daarmee staat ons land op de derde plaats van het aantal overnachtingen door Europeanen, na het Verenigd Koninkrijk en Italië.

Hotel in Berlijn
Hotel in Berlijn onderscheidt zich op een aantal punten van andere hotel boekingssites. In het enorme aanbod aan hotels en reviews op internet raken veel mensen de weg kwijt. Bovendien is niet altijd duidelijk of hotels in de praktijk ook de kwaliteit bieden die op internet staat beschreven. Verturo travel bezoekt alle hotels die op www.hotelinberlijn.nl staan vermeld, zodat klanten verzekerd zijn van een prettig verblijf en service op hoog niveau. Speciale aandacht is er voor hotels die een duurzaam beleid voeren of een bijzondere geschiedenis hebben. Duurzame hotels wekken zoveel mogelijk stroom zelf op, voeren een actief water- en energiebesparingsbeleid, beperken de hoeveelheid afval, serveren een biologisch ontbijt en gebruiken duurzame materialen bij het inrichten van de hotelkamers. Op dit moment voldoen in Berlijn nog weinig hotels aan alle criteria, maar de verwachting is dat daar snel verandering in komt door de snelheid waarmee bedrijven in Berlijn verduurzamen. Om de scherpste prijzen te kunnen bieden werkt Verturo travel samen met een toonaangevende internationale hotel boekingssite, zonder extra kosten te rekenen aan haar klanten!


Deel: ' Website over duurzame stedentrip naar Berlijn gelanceerd '
Lees ook