Ingezonden persbericht

Website schiet Tweede Kamerleden te hulp

UTRECHT, 20030218 -- De website HYPED.NL wil het voor Tweede Kamerleden weer mogelijk maken om muziekbestanden van het internet te downloaden. Vorige week werd bekend dat Tweede Kamerleden massaal MP3-bestanden van het internet halen. Omdat dit in toenemende mate het goed functioneren van het Tweede Kamer netwerk onmogelijk maakte, werd er een verbod ingesteld op het downloaden van de muziekbestanden. Volgens een systeembeheerder zou het massale downloaden van MP3-bestanden het onmogelijk maken om 's nachts een backup uit te voeren.

De makers van de website HYPED.NL willen de Tweede Kamer tegemoet komen met een extra server waarop de Kamerleden hun MP3-bestanden kunnen opslaan. Een woordvoerder: "De Kamerleden hebben een zware baan en moeten af en toe kunnen relaxen. Het downloaden van MP3 bestanden hoort daarbij."
Bovendien, zo stelt de website, is het goed dat de soms a-technische Kamerleden de mogelijkheden van internet leren te benutten, zodat investeringen in internet sneller doorgang zullen vinden. "Situaties zoals die met ex-premier Kok, die een muis als afstandsbediening wilde gebruiken, kunnen we daarmee voorkomen."

Deel: ' Website speelt in op MP3 hobby van Tweede Kamerleden '
Lees ook