Website toont hoe je rugvriendelijk kunt vrijen


GENT, België, 20151209 -- Nederlanders kampen massaal met rug- en nekklachten. Mechanische rugklachten – als gevolg van een aantasting van de tussenwervelschijven, banden of spieren rond de wervelkolom - veroorzaken niet alleen pijn, maar hebben ook een enorme impact op de relatie met de partner. Want vrijen loopt niet van een leien dakje als jij of je partner rugpijn heeft. Praten over deze problematiek met arts of hulpverlener ligt bovendien heel gevoelig. De website ergopia.com brengt de oplossing. Deze unieke website toont op een medisch onderbouwde manier hoe rugpatiënten rugvriendelijk kunnen vrijen.

Resultaat van tien jaar studie

De man achter de website is Jean-Pierre Clement, al 37 jaar deskundig in kinesie- en manuele therapie, ergonomie en orthopedische geneeskunde weke delen. Het idee voor ergopia.com is gegroeid vanuit zijn praktijk, op vraag van zijn patiënten. Waren sommige intieme vragen voor de rugpatiënt al moeilijk om te stellen, dan was het voor Jean-Pierre soms nog moeilijker om ze te beantwoorden. Tien jaar lang werkte Jean-Pierre aan zijn studie over rugvriendelijk vrijen. Vanuit zijn expertise combineerde hij twee ingewikkelde werelden: de fysiologie van de beweging enerzijds en het seksuele bewegingsleven anderzijds. Hij zocht lang naar een manier om verschillende standjes te filmen en te becommentariëren, op een eenvoudige en adequate manier. Het resultaat is te zien op www.ergopia.com. De bedoeling van de auteur is de ruglijder opnieuw te laten genieten van een bevredigend seksleven.

39 adequate video’s

Op de website vind je 39 HD-video’s van verschillende standjes, telkens weer gecombineerd met duidelijk en professioneel advies. Elke video is gebaseerd op de studie van de bewegende mens tijdens het liefdesspel. De video’s zijn niet pornografisch. Er wordt niet gekust, gestreeld of geliefkoosd. De acteurs tonen op een adequate manier hoe je rugvriendelijk kunt bewegen tijdens het liefdesspel. De bedoeling is dat koppels de filmpjes samen vanachter hun pc bekijken en beslissen welke standjes veilig en goed voor hen zijn. Met behulp van Mars- en Venus-icoontjes zien ze in een oogopslag of het betrokken standje voor hen geschikt is. De getoonde standjes gaan van weinig risicovol over riskant tot niet aangeraden. Waarom die standjes goed of slecht zijn voor de rug hoor je in de medisch onderbouwde commentaar. De uiteindelijke keuze ligt bij het koppel. De website is gebruiksvriendelijk, beschikt over een aanpasbare en handige verbergknop, en is geschikt voor smartphone, tablet en pc.

Voor wie? De website richt zich in de eerste plaats op mensen met rugproblemen die hun seksleven nieuw leven willen inblazen, maar ook op bewegingsspecialisten, hulpverleners, artsen, ... Door een filter op de website kan een koppel een selectie downloaden van de filmpjes die beantwoorden aan hun noden. Ook hulpverleners en artsen kunnen lijstjes samenstellen, downloaden als pdf, en meegeven met hun patiënten. Zij kunnen de filmpjes dan thuis in alle intimiteit bekijken.

Kostprijs van deze dienstverlening

Geïnteresseerden kopen een toegangscode voor 7, 30 of 90 dagen, voor respectievelijk 24,95 euro, 34,95 euro of 75,95 euro. Voor die prijs krijgen ze ongelimiteerde toegang tot de website.

Meer info? Contacteer de auteur Jean-Pierre Clement, jeanpierre@ergopia.com

persmateriaal beschikbaar op:  www.ergopia.com/press


Deel: ' Website toont hoe je rugvriendelijk kunt vrijen '
Lees ook