Gemeente Gent

W e b s i t e S t a d G e n t z e e r g e w a a r d e e r d

De website van de stad Gent (www.gent.be) heeft een knappe achtste plaats behaald in de categorie "website van het jaar" van het referendum van T-Zine. T-Zine is de wekelijkse nieuwsbrief van Tijdnet over Internet. Winnaar werd de site "Het.Beleggers.Net", van nabij gevolgd door andere populaire sites van UPtoMovie, VDAB, UPtoGame, Studio Brussel, Scoot en Brussels Exchanges.

De stad Gent is hiermee de hoogst vermelde (lokale) overheid. Verder in de rangschikking staan onder meer het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Justitie.

Ook in het Internetmagazine Clickx kreeg de site onlangs een aardige vermelding mee : "fenomenale website; op multimediavlak een innovatief project". En de Gentse webmaster ontving de voorbije maanden al tientallen enthousiaste reacties van zowel Gentse als nationale en internationale surfers.

Men weet vooral de multimediapresentatie, de aantrekkelijke vormgeving, de uitgebreide en overzichtelijke informatie en het concept waarbinnen de internetgebruiker centraal staat, te waarderen. De structuur van de site neemt inderdaad de (digitale) burger zelf als uitgangspunt, en niet - zoals dikwijls het geval is - de bestaande organisatiestructuren. Dit zorgt er voor dat iedereen op de site, Gentenaar of toerist, beginnende internetgebruikers of ervaren surfer, aan zijn trekken komt.

Maar de tijd staat niet stil. De Dienst Informatietechnologie en GIS en de Dienst Voorlichting starten in 2000 met de voorbereiding van een nieuwe release van www.gent.be.

Informatie

- Dienst Voorlichting, Stadhuis, Botermarkt 1, 9000 Gent, tel. (09)266 52 10, fax (09)266 52 29, e-mail voorlichting@gent.be

- Dienst Informatietechnologie en GIS, Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent, tel. (09)266 73 07.

Zoekwoorden:

Deel: ' Website van Gent haalt achtste plaats bij referendum T-zine '
Lees ook