Ingezonden persbericht

Persbericht

De examenkoorts stijgt nu het weer gebeuren moet. Uitgeverij Malmberg en Wegener eMedia presenteren de meest volledige website voor examenkandidaten: www.examen.nl.

Dit jaar doen weer enkele honderdduizenden leerlingen in het voortgezet onderwijs eindexamen. Op internet zijn er tal van websites die er op gericht zijn de kandidaten te ondersteunen voor en tijdens hun eindexamen. Merendeels zijn dit portaalsites met doorverwijzingen naar verschillende leveranciers van informatie.

Eén site springt eruit door het zeer volledige dienstenpakket. Op de site www.examen.nl staan alle relevante diensten die de examenkandidaten nodig hebben, bij elkaar.

Wat is nieuw op Examen.nl in 2002?

Naast de jaarlijks terugkerende diensten zoals uitwerkingen van alle relevante examens (kort na afloop van ieder examen), cijfer berekenen, chat, vragenforums, webuitzendingen en het internetdagboek van twee examenkandidaten biedt Examen.nl dit jaar weer een aantal nieuwe diensten.

Internetfilmpjes "Wat gaat er gevraagd worden op het komende examen...?”

De examenkandidaten kunnen video-opnames bekijken van vakdocenten die op basis van hun ervaringen vertellen welke vragen zij verwachten. In de eerste weken dat deze filmpjes op Examen.nl stonden, zijn ze al door vele duizenden opgevraagd en afgespeeld. Kennelijk willen leerlingen graag weten wat er komen gaat. Daarnaast zijn er videofilmpjes, die in woord en beeld tekst en uitleg van de zak- en slaagregelingen voor de verschillende schooltypen.

Examencoach, een quiz op niveau

Uitgeverij Malmberg heeft samen met het bedrijf Ex Machina speciaal voor Examen.nl een quiz ontwikkeld waarmee examenkandidaten op de verschillende niveaus hun parate kennis kunnen testen en meten met anderen. VBO/MAVO, HAVO en VWO kandidaten maken hier en masse gebruik van. Dat ze het leuk vinden blijkt uit de hoge bezoekers aantallen: binnen twee weken na lancering hebben al meer dan 20.000 eindexamenkandidaten deelgenomen aan deze examenquiz.

0900-EXAMENLIJN

Kandidaten die een beetje internetmoe zijn kunnen dit jaar docententips en examenuitslagen ophalen via 0900-EXAMENLIJN. In samenwerking met KPN, NCRV en Wegener eMedia biedt uitgeverij Malmberg deze dienst aan, waarbij de leerlingen de mogelijkheid wordt geboden tegen betaling te bellen met een servicenummer, waar ze kort na afloop van een aantal examens de uitslagen kunnen beluisteren.

De verwachting is dat ook dit jaar de site www.examen.nl weer goed zal zijn voor meer dan één miljoen bezoekers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Uitgeverij Malmberg, Den Bosch
Mevrouw drs. J. van Galen
T 073-6287500
E info@collegenet.nl

Deel: ' Website voor examenkandidaten, examen.nl '
Lees ook