Ministerie van Financien

Website voor Prinsjesdag 2001 geopend

Persbericht

No 01/243

Den Haag

11 september 2001

Website voor Prinsjesdag 2001 geopend

Op dinsdag 18 september is het Prinsjesdag. Vandaag, 11 september, is er een speciale site voor Prinsjesdag geopend. Op de site staan niet alleen de officiële documenten, maar ook andere interessante informatie over Prinsjesdag en de Miljoenennota. Het adres van de site is: https://www.minfin.nl/prinsjesdag

Tot Prinsjesdag

Vanaf 11 september staat de volgende informatie op de site: 'actieve' fotogalleries met informatie over Prinsjesdag, de euro, de nieuwe begrotingsopzet VBTB en de koffertjes van Financiën. Minister Gerrit Zalm en staatssecretaris Wouter Bos geven in een video een algemene toelichting geven op de Miljoenennota en belastingen. Evenals vorig jaar heeft de bezoeker de gelegenheid in een quiz zijn of haar kennis te testen over de rijksbegroting, de Miljoenennota en belastingen. En er is weer een begrotingskalender die inzicht geeft in het begrotingsproces voor 2002.

Vanaf Prinsjesdag

Op Prinsjesdag, vanaf 15.15 uur worden de officiële documenten openbaar gemaakt, zoals de Miljoenennota, de Hoofdpunten van het regeringsbeleid en de begrotingen van alle departementen. Ook het Subsidieoverzicht en de Monitor Lokale Heffingen worden op de site geplaatst. Verder wordt het Belastingplan 2002 dit jaar op Prinsjesdag op de site gepubliceerd. Daarnaast publiceert Financiën verschillende factsheets, persberichten en een samenvatting van de Miljoenennota. De volledig vernieuwde Jongerensite gaat ook op 18 september in de lucht. Op de Jongerensite wordt een digitaal stripverhaal geplaatst en kunnen de bezoekers een Prinsjesdagspel spelen.

Op Prinsjesdag kan de bezoeker de overhandiging van de Miljoenennota door de minister van Financiën aan deTweede Kamer volgen op de site. De uitzending begint even vóór 15.00 uur. Na de bekendmaking van de officiële documenten worden twee nieuwe videos van de bewindslieden op de site geplaatst, die dieper ingaan op de plannen voor komend jaar. Ook de quiz wordt op dat moment uitgebreid met vragen die specifiek op de Miljoenennota ingaan.

Het adres van de site is: https://www.minfin.nl/prinsjesdag

Embargosite

Voor journalisten stelt Financiën dit jaar een speciale embargosite open. Vanaf vrijdag 14 september, om 18.00 uur kunnen journalisten, die zich hebben aangemeld en een wachtwoord hebben ontvangen, de site bezoeken. In het weekend is er een 24-uurs helpdesk voor vragen.

Woordvoerder: Marco Zoon

Zoekwoorden:

Deel: ' Website voor Prinsjesdag 2001 geopend '
Lees ook