Gemeente Hoogeveen


28 oktober 1999

Webtrouwen in Hoogeveen

Vrijdag 29 oktober 1999 biedt de gemeente Hoogeveen voor het eerst via internet een huwelijksceremonie aan. Via een 'Trouwcamera' staat de trouwzaal in het raadhuis rechtstreeks in verbinding met de website van Hoogeveen, op het adres www.hoogeveen.nl. De camera maakt beelden van het huwelijk van Martin Benjamins en Emy Böring vanaf 16.45 uur.

Martin Benjamins en Emy Böring wonen in Den Haag en hebben elkaar via internet leren kennen. Zij hebben te kennen gegeven graag als eerste bruidspaar in aanmerking te komen voor een reportage via internet vanuit Hoogeveen. Bovendien hebben ze familie in het buitenland, die op deze manier getuige kunnen zijn van het huwelijk. De bruidegom is oud-Hoogevener, vandaar de keus voor Hoogeveen als trouwplaats.

De beelden via www.hoogeveen.nl worden elke tien seconden ververst. De beelden zijn te vinden via het hoofdmenu van het digitale gemeentehuis. In de toekomst krijgen bruidsparen die in Hoogeveen willen trouwen steevast het aanbod om de plechtigheid via internet te laten zien.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

Deel: ' Webtrouwen in Hoogeveen '
Lees ook