Internationale Vierdaagse Nijmegen


Overeenkomst voor 5 jaar, optie op verdubbeling van die periode Wedren bevalt nu al als definitieve Vierdaagselocatie

NIJMEGEN - Als dit eerste jaar het Wedrengebied in Nijmegen als Vierdaagsecentrum aan alle verwachtingen voldoet, is de kans groot dat het terrein de komende tien jaar als definitieve start- en finishlocatie voor het grootste wandel-evenement ter wereld zal fungeren.

Al tijdens de voorbereidingen en de opbouw van het nieuwe Vierdaagsecentrum zijn voor de organisatoren van de Vierdaagse al grote voordelen van het Wedrengebied komen vast te staan. Zo bieden de Wedren, Julianaplein en Julianapark, samen een Vierdaagsecentrum van ruim 1,5 ha. vormend, zeker twee keer zoveel functionele ruimte dan het terrein bij Concertgebouw De Vereeninging in de oude situatie deed.
Napraten

Die ruimte komt in de eerste plaats de veiligheid van wandelaars en publiek ten goede. Verder zal het ruime start- en finishterrein met al z'n voorzieningen volgens de KNBLO vrijwel zeker voldoen aan de behoefte van de wandelaars om na iedere wandeldag te beschikken over genoeg ruimte on zonder gedrang te kunnen afmelden en in rust wat te kunnen napraten.
Bijkomend voordeel voor het Uitvoerend Comité van de KNBLO is dat op het nieuwe terrein vrijwel alle diensten gegroepeerd zijn, hetgeen de interne communicatie ten goede zal komen. Ook voorzien gemeente en politie met de nieuwe locatie een soepeler verkeersafwakkeling in dat deel van het stadscentrum. Tenslotte werpt de gedegen ondergrondse infrastructuur waarvoor gekozen is, nu al zijn vruchten af.

KNBLO en gemeente Nijmegen hebben in eerste instantie afgesproken het Wedrengebied de komende vijf jaar als Vierdaagseterrein in te zetten. Informeel zijn partijen het al eens geworden over een verdubbeling van die periode, als de verwachte voordelen inderdaad tot uiting komen. Zichtbare startpoorten

De indeling van de nieuwes start- en finishlocatie van de Vierdaagse is gebaseerd op de afwikkeling van de lopers per afstand en de daarbij behorende kleur: 50 km rood, 40 km wit en 30 km blauw. Aan- en afmelding van reguliere wandelaars, nainschrijvingen en diploma-lopers geschiedt per afstand in hetzelfde gebied. Bij de registratiebureau's is voldoende ruimte om eventuele wachtrijen op te vangen. Van alle kanten zichtbaar kent het terrein vier grote startpoorten, terwijl het Wedrengebied door middel van zes in- en uitgangen voor wandelaars en publiek toegankelijk is.
Groot gazon

Op het terrein is het Nederlandse Rode Kruis aanwezig met een grote EHBO-post. Als enorme aanwinst wordt ook de aanwezigheid van een groot gazon in het Julianapark gezien. In het park richt Omroep Gelderland een studio in ten behoeve van directe radio-uitzendingen. KPN voorziet er in een internetcafé. Tussen Julianapark en Wedren is plaats gemaakt voor een grote muziekkiosk. Zowel op de Wedren als op het Julianapark exploiteert cateraar Albron horeca-paviljoens met uitgebreide terrassen. Het hele Wedrengebied is "omzoomd" door vijf uitgebreide toiletgroepen.
Na de Vierdaagse zal de Wedren wederom dienst doen als parkeerterrein. De verharding en indeling heeft 202 parkeervakken opgeleverd. Informatie geactualiseerd tot 12 juli 2001

Deel: ' Wedren voor vijf jaar de locatie Vierdaagse van Nijmegen '


Lees ook