KNWV

DATUM: 24-5-2002

WEDSTRIJDZEILEN - Uitslagen Spa Regatta, Medemblik 22 - 26 mei 2002
---

Nederland bij de top drie in zes klassen!

De tweede dag van de SPA Regatta begint met een zwak zonnetje en een lichte bries. Als eerste verschijnt de Europe klasse om 10.00 uur aan de startlijn, gevolgd door de Yngling en Star. Hoewel de wind matig is in de ochtend neemt deze flink toe rond het middaguur. De gehele dag blijft de wind draaien en verandert van sterkte (gemiddeld windkracht 2 tot 4).

Mark Neeleman en Jos Schrier leveren een fantastische prestatie in de Star zodat ze in het dagklassement de eerste plaats in de wacht slepen. Serge Kats en Jean Pierre Martens dalen van de vierde naar de zesde plaats. Team Booth / Dercksen start overtuigend sterk en komen eveneens als overall winnaar uit de bus (1 maal een tweede en tweemaal een eerste plaats in de drie gezeilde Tornado races). Team Karsenbarg / Heemskerk volgen op een vijfde plaats (een winst van 2 plaatsen sinds gisteren).

Ook de Nederlandse teams in de 470 Men en Women zeilen vandaag uitstekend. De broers Coster stijgen een plaats en staan nu bovenaan in het klassement. Lisa Westerhof en Margriet Matthijsse bereiken de tweede plaats en Marcelien de Koning en Lobke Berkhout bemachtigen een negende plaats, terwijl ze gisteren nog rangnummer 20 hadden. De twee Nederlandse dames teams streden vandaag vooral tegen elkaar (Race 4 Marcelien / Lobke: 11, Lisa / Magriet: 12, Race 5 Marcelien / Lobke: 4, Lisa / Magriet: 5, Race 6 Lisa/ Magriet: 5, Marcelien / Lobke: 6).

Team Thies (Yngling) die gisteren derde werd, weet deze plaats ook vandaag na twee nieuwe races te behouden. Team Hin boekt vandaag een plaatsje winst en eindigt zo op de zesde plaats. Ook Kevin Mevissen surft wederom goed en behoudt hierdoor zijn derde plaats in de Mistral klasse. Carolijn Brouwer lijkt haar ritme terug te hebben en klimt vandaag naar de zesde plaats.

Jaap Zielhuis (Finn) stijgt gestaag (van de 18e naar de 5e plaats) en ook Stefan de Vries klimt, zei het in een iets langzamer tempo (27 naar 23e plaats). Marc de Haas (Laser) zakt naar een achttiende plaats (Pieter-Jan Postma: nr. 88). 49'er: geen deelname door Pieter
Lantermans en Pim Nieuwenhuis.

Elke avond worden de beste zeilers van die dag (niet per se de overall winnaars van de dag) uitgenodigd om in een speciale race te strijden om de prijs van 1000 euro. Mitch Booth (Tornado) en Mark Neelemans (Star) zijn de gegadigden voor de tweede dag. Geen van beiden wint de hoofdprijs Die valt uiteindelijk in Poolse handen.

Bezoek voor meer informatie www.sparegatta.org

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen
---

Deel: ' Wedstrijdzeilen - Uitslagen Spa Regatta, Medemblik '
Lees ook