PERSBERICHT - 12 JUNI 1999

Van 21 tot en met 27 juni in Harderwijk

Week van de Dolfijn in Dolfinarium
Dolfijnen vieren feest in Dolfinarium Harderwijk

Het Dolfinarium in Harderwijk bestaat 30 jaar. De week van 21 tot en met 27 juni is daarom uitgeroepen tot de Week van de Dolfijn. In die week zijn er in het Dolfinarium veel speciale activiteiten rondom de dolfijnen en is een bezoek zeker voor kinderen extra interessant. Ze kunnen interactief praten met de dolfijnenprofessor, een trainer interviewen en er is een spannende characterwedstrijd.

Op zoek naar Neptunus en de dolfijnenprofessor

Alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen in de week van 21 tot en met 27 juni mee doen aan de character wedstrijd.

Bij deze wedstrijd moeten kinderen de zes verschillende characters van het Dolfinarium opzoeken om een unieke handtekening te bemachtigen. Wally, Neptunus, Dirk de Duiker, Schminktvis, Kapitein Lucky en G. Trotter de Ontdekkingsreiziger zijn in de Week van de Dolfijn allemaal in het park om handtekeningen uit te delen.

Als minimaal drie verschillende handtekeningen zijn verzameld, mag men een grabbel doen in de ‘Wereld van de Zee-grabbelton’. De dagelijkse dolfijnenshow "Het Geheim van Dolfijnen-Eiland" in De Koepel heeft een speciale gast uitgenodigd, namelijk de dolfijnenprofessor. Een kind uit het publiek mag de dolfijnenprofessor van de dolfijnenuniversiteit via een groot videoscherm allerlei vragen stellen over dolfijnen. De dolfijnenprofessor geeft ook uitleg over de tekens die de trainers gebruiken.

Interview met de trainer

Altijd al willen weten hoe een moederdolfijn haar jong zoogt, hoe dolfijnen met elkaar praten of hoe je zelf trainer kan worden? In de Week van de Dolfijn kun je aansluitend op de Lagune-Ronde twee maal per dag de trainer de oren van het hoofd vragen. De Lagune is het nieuwste leefgebied voor de zeedieren van het Dolfinarium. Het succes van deze unieke biotoop werd aangetoond door de geboorte van drie babydolfijnen vorig jaar en onlangs is er een zeeleeuwtje geboren in De Lagune. Al deze jonge dieren zijn vanzelfsprekend te bewonderen. Daarnaast zijn er de dagelijkse speciale programma’s met een educatief tintje zoals "Met de Trainer Mee" en de "Lagune-Ronde".

Demonstratie dolfijnen-EHBO

Bij het Dolfijnen Opvang- en Onderzoekscentrum Fort Heerewich wordt tijdens de Week van de Dolfijn dagelijks om half twee een demonstratie dolfijnen-EHBO gegeven. Medewerkers van Fort Heerewich laten zien hoe gestrande dolfijnen het beste benaderd en geholpen kunnen worden en vertellen over het werk van het dolfijnen rescue team van het Dolfijnen Opvang- en Onderzoekscentrum. In de Vissershut is een historische overzichtstentoonstelling van De Koepel te bezichtigen.

Wally’s Verjaardagsfeest

Op zondag 27 juni wordt de Week van de Dolfijn afgesloten met het traditionele verjaardagsfeest voor Wally. Vanaf 10 uur ’s ochtends verwelkomt Wally al zijn gasten bij de poort op deze extra feestelijke dag. Aan het einde van de dag snijdt Wally de grote verjaardagstaart aan en trakteert de bezoekers op een lekker stuk taart. Het Dolfinarium is op deze dag feestelijk aangekleed en bovendien staat dan de Kanjer Karavaan van de Postcodeloterij-Show onder leiding van Gaston Starreveld weer op Wally’s Weide in Dolfinarium Harderwijk. Voor de kinderen zijn hier tevens een springkussen en space bikes en de allerkleinsten kunnen zich gratis laten schminken.

Dolfinarium Harderwijk is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur (om 16.00 uur sluiten de toegang en de kassa’s). Toegangsprijzen variëren van ƒ 28,00 p.p. (voor kinderen van 4 t/m 11 jaar, gehandicapten en 65+-ers op vertoon van pas) tot ƒ 31,00 p.p. voor volwassenen. Voor groepen vanaf 25 personen zijn er speciale toegangsprijzen en arrangementen.

Noot aan de redactie

Voor meer informatie en fotomateriaal kunt u contact opnemen met: Marcelle van den Hoven
Hoofd Marketing & Communicatie van Dolfinarium Harderwijk Telefoon: (0341) 467 467

Deel: ' Week van de Dolfijn in jarig Dolfinarium '
Lees ook