rijksvoorlichtingsdienst
07 maart 2014 ­ 18:32
weekagenda minister bussemaker
07 maart 2014 ­ 18:32
zaterdag 8 maart
minister bussemaker ontbijt met topvrouwen
08.30u - 10.00u
sofitel legend the grand, oudezijds voorburgwal 197, amsterdam
op zaterdag 8 maart aanstaande, internationale vrouwendag, organiseert stichting talent naar de top voor de vierde keer het topvrouwenontbijt. tijdens het ontbijt gaat minister jet bussemaker met vrouwelijke talenten in gesprek over wat er nodig is voor een betere doorstroom van vrouwelijk talent naar topfuncties. centraal staat hoe men als topvrouw ambassadeurschap kan inzetten als middel voor groei en innovatie. andere sprekers zijn jolanda lamse (lid raad van bestuur en coo pwc nederland), cilian jansen verplanke (partner bij karmijn kapitaal) en toptalent kimberly waldbillig van het amsterdam fashion institute. stichting talent naar de top richt zich op het faciliteren en stimuleren van overheid, werkgevers en topvrouwen zelf.
(meer informatie over het ontbijt is te vinden op https://talentnaardetopontbijt.nl
overige informatie: ministerie van ocw: odie geerligs, tel. 0611038748 of o.j.geerligs@minocw.nl of talent naar de top: marleen kerssemakers, tel. 088 -40719 56, m.kerssemakers@talentnaardetop.nl

zaterdag 8 maart
minister bussemaker lanceert studie in cijfers op bachelordag
10.00u - 11.00u
universiteit van amsterdam, service-- en informatiecentrum, binnengasthuisstraat 9, amsterdam
op zaterdag 8 maart lanceert minister bussemaker de informatietool studie in cijfers tijdens de bachelordag van de uva in amsterdam. studie in cijfers geeft informatie voor aankomende studenten over alle universitaire bacheloropleidingen in nederland. informatie over de inhoud van de studie, contacturen, aantal eerstejaars en baankansen moeten ervoor zorgen dat studenten beter en objectiever geïnformeerd zijn als zij hun studiekeuze maken.
meer informatie: ministerie van ocw: michiel hendrikx, 06-31749227 of m.g.hendrikx@minocw.nl

zaterdag 8 maart
minister bussemaker in gesprek met techniekstudentes tijdens internationale vrouwendag
14.00u - 16.00u
stc-locatie aan de anthony fokkerweg 4 in rotterdam
zaterdag 8 maart a.s. is het internationale vrouwendag. minister bussemaker (onderwijs en verantwoordelijk voor emancipatie) brengt een bezoek aan het scheepvaart en transport college (stc) in rotterdam. zij gaat daar in gesprek met jonge vrouwen die een op de haven of op de techniek georiënteerde opleiding volgen bij het stc (vmbo-mbo) en de rotterdam mainport university (hbo). de minister wil van de studentes weten wat overheid, onderwijs en bedrijfsleven kunnen en moeten doen om techniek en haven interessanter te maken voor jonge vrouwen? aansluitend lanceert ze met het scheepvaart en transport college en watertalent de nieuwe-startersbank, een handige online tool die mbo'ers die in de afrondende fase van hun opleiding zitten direct in contact brengt met het bedrijfsleven.
(meer informatie: ministerie van ocw: odie geerligs, tel. 0611038748 of o.j.geerligs@minocw.nl)

maandag 10 maart
minister bussemaker on tour over economische bewustwording van vrouwen
11.30 - 13.30 uur chemelot campus, urmonderbaan 22 in geleen

15.20 - 17.00 uur eci cultuurfabriek, eci 13 in roermond
minister jet bussemaker, minister van onderwijs, cultuur en wetenschap en verantwoordelijk voor emancipatiebeleid geeft op maandag 10 maart het startschot voor 'kracht on tour', een reeks regionale bijeenkomsten waarin het thema economische zelfstandigheid van vrouwen centraal staat. anno 2014 staat minder dan de helft van de nederlandse vrouwen economisch op eigen benen. een derde van de vrouwen met een relatie heeft geen maatregelen genomen mocht het inkomen van hun partner wegvallen. dit ondanks het feit dat 70% van de vrouwen zichzelf op latere leeftijd moet onderhouden omdat ze single, gescheiden of weduwe is. dat maakt vrouwen niet alleen onnodig kwetsbaar, ook profiteert de samenleving onvoldoende van hun talenten op de werkvloer. met haar bezoeken aan de regio wil de minister het bewustzijn vergroten over de gevolgen van financiële afhankelijkheid. daarvoor gaat de minister in gesprek met bewoners, lokale werkgevers en bestuurders om afspraken te maken over hoe talent
van vrouwen op de werkvloer beter kan worden benut zodat meer vrouwen economisch zelfstandig kunnen worden. minister bussemaker bezoekt om 11.30 uur de chemelot campus in geleen om met vrouwen en mannen die werkzaam zijn bij dsm te praten over de combinatie arbeid en zorg. aansluitend gaat de minister naar biblionova in sittard om zich te laten informeren over de activiteiten op het vlak van laaggeletterdheid en leesbevordering. om 15.30 uur geeft minister bussemaker de aftrap het startschot voor 'kracht on tour' in de eci cultuurfabriek roermond. tijdens een interactief programma gaan mannen, vrouwen, bestuurders en werkgevers uit limburg in discussie over de gevolgen van economische afhankelijkheid. wat vinden zij dat er anders moet en kan?
(meer informatie: ministerie van ocw: odie geerligs, tel. 0611038748 of o.j.geerligs@minocw.nl)

dinsdag 11 maart
minister bussemaker lanceert infoportal voor aankomende studenten
18.00u - 19.00u
christeelijk gymnasium utrecht, koningsbergerstraat 2, utrecht
op dinsdag 11 maart lanceert minister bussemaker samen met de studentenorganisaties laks, iso, job, lsvb en lkvv een nieuwe website die alle informatie bevat voor iedereen die in het hoger onderwijs wil gaan studeren. ook zal de minister geïnterviewd worden door schoolkrantredacties van verschillende middelbare scholen.
meer informatie: ministerie van ocw: michiel hendrikx, 0631749227 of m.g.hendrikx@minocw.nl


dinsdag 11 maart
debatreeks vertrouwen in wetenschap
20.00u - 22.00u
nemo, oosterdok 2 amsterdam
op ddinsdag 11 maart vindt het eerste debat, in een reeks van drie, plaats met de titel 'hoge verwachtingen, scherpe eisen.' kan de wetenschap de hoge verwachtingen, waaraan het moet voldoen, waarmaken? of wordt er teveel van wetenschappers verwacht? aan de hand van cases over voeding & gezondheid en over jeugdcriminaliteit wordt er gedebatteerd over de verhoudingen tussen wetenschap en samenleving. hoe onderscheiden we feiten en fabels bij gezonde voeding? zijn veronderstellingen uit de praktijk over jeugdcriminaliteit getoetst door criminologen? als wetenschappers het onderling niet eens zijn, wie moeten we dan vertrouwen? minister bussemaker is hierbij aanwezig en zal aan het debat deelnemen. deze debatreeks wordt in opdracht van het ministerie van ocw georganiseerd door het rathenau instituut en de wrr. de debatten vinden plaats in nemo te amsterdam, 19.30uur is de ontvangst en het debat zal van 20.00uur tot 22.00uur duren. de debatten zijn vrij toegankelijk voor iedereen,
u dient zich wel vooraf aan te melden via www.rathenau.nl/vertrouwen

Deel: ' Weekagenda minister Bussemaker '


Lees ook