Persbericht Amsterdam Exchanges


29 Jan 1999 Weekbericht agrarische termijnmarkt van Amsterdam Exchanges

22 tot en met 28 januari 1999

Opnieuw stijgende prijzen varkenstermijncontracten Op de varkenstermijnmarkt van Amsterdam Exchanges gingen de prijzen voor de diverse contracten opnieuw omhoog. Het contract met leveringsmaand februari sloot de vorige verslagperiode op een prijs van 0,66 eurocent en schoot vrijdag direct omhoog naar 0,69 eurocent. Afgelopen maandag daalde de prijs voor februari naar 0,66 eurocent om in de loop van de week te stijgen naar een slot van 0,70 eurocent. Dit was een toename van 6,1 procent ten opzichte van de vorige verslagperiode. Ook het contract met leveringsmaand maart ging ruim 6 procent in prijs omhoog.

Bij een rustige markt gingen op de varkenstermijnmarkt de afgelopen vijf handelsdagen 862 contracten om, een gemiddelde van 172 contracten per dag. De open posities namen 144 contracten toe, tot een totaal van 1.604 varkenscontracten.

De aardappeltermijnmarkt kende een stabiel prijsverloop. Aardappelcontracten met leveringsmaand april bijvoorbeeld, noteerden afgelopen vrijdag 35 euro. Na kleine schommelingen in de rest van de week, sloot dit contract op een prijs van 34,80 euro; een winst van 80 eurocent (2,35 procent) in vergelijking met de vorige slotnotering.

De prijs voor het contract met leveringsmaand juni steeg in de afgelopen handelsdagen exact één euro tot 36 euro.

De dagomzetten in aardappeltermijncontracten bewogen tussen een hoogste omzet van 428 contracten en een laagste omzet van 275 contracten. Dit resulteerde in een totaal van 1.665 termijncontracten op aardappels.

De open posities in aardappeltermijncontracten groeiden aan met bijna 200 contracten tot 4.775 contracten.Voor de aardappelopties was het een rustige week.

Inclusief het oude en nieuwe termijncontract op biggen bedroeg de omzet op de agrarische termijnmarkt van Amsterdam Exchanges 2.760 contracten.

© Amsterdam Exchanges / Pers & Public Affairs

Deel: ' Weekbericht agrarische termijnmarkt Amsterdam Exchanges '
Lees ook