Bloemenveiling Holland

Weekbericht week 38 2001: Snijbloemen

De aanvoer van snijbloemen kwam op Bloemenveiling Holland afgelopen week (week 38) uit op ruim 61 miljoen stelen, waarvan bijna 56 miljoen stelen werden verhandeld via de klokken in Naaldwijk, een afname van 14 % t.o.v. week 38 vorig jaar.

De middenprijs totaal kwam in week 38 uit op 51 cent, dit is 2 cent lager dan in de voorafgaande week. Ten opzichte van week 38 vorig jaar is dit 11 cent meer.

Een aantal gegevens per product t.o.v. de vergelijkbare week, week 38 in 2000:

De grootbloemige roos nam met 4% toe in volume en de middenprijs steeg met 7 cent tot een niveau van 64 cent. De kleinbloemige roos kwam uit op een middenprijs van 33 cent (+ 4 cent), bij een afnemend volume van 15 %. De volumetoename bij zowel troschrysant als santini houdt nog steeds aan, maar is minder groot dan in de voorgaande periode.

Bij troschrysant nam het aanbod afgelopen week weer toe, n.l. met 4 %, waarbij de middenprijs afnam met 2 cent tot een niveau van 35 cent. De santini steeg met 1% in volume en de middenprijs nam deze week toe met 6 cent tot een niveau van 41 cent. Alstroemeria kwam uit op een middenprijs van 45 cent (+ 16 cent) bij een afnemende aanvoer van 15 %.

Fresia vertoonde een behoorlijke aanvoerafname van ruim 58 % en de middenprijs steeg daardoor tot een niveau van 47 cent (+ 26 cent). Ook Gerbera steeg sterk in middenprijs, n.l. van 23 naar 44 cent bij een volume-afname van 8%. Tot nu toe is de invloed van de aanslag in de VS nog beperkt op de prijsvorming voor de klokken. Dit komt o.a. omdat de afzet naar Amerika maar een klein deel uitmaakt van de totale omzet aan snijbloemen.

Op maandag zijn we gestart met een aanvoer van circa 8.100 karren snijbloemen voor de klokken van Naaldwijk. We verwachten deze week een vergelijkbare aanvoer snijbloemen ten opzichte van voorafgaande week als gevolg van de weersomstandigheden.

Zoekwoorden:

Deel: ' Weekbericht Bloemenveiling week 38 2001 Snijbloemen '
Lees ook