Persbericht Amsterdam Exchanges


14 May 1999 weekoverzicht agrarische termijnmarkt van Amsterdam Exchanges

In de afgelopen verslagperiode werden op de agrarische termijnmarkt van Amsterdam Exchanges 2.550 termijncontracten en opties verhandeld. Deze periode kende door Hemelvaart vier handelsdagen. Het leeuwendeel van de omzet op de agrarische termijnmarkt kwam voor rekening van de aardappeltermijncontracten. Deze waren goed voor een omzet van 1.780 contracten. Vooral het contract met leveringsmaand juni stond in de belangstelling, waarmee de trend van de afgelopen weken werd doorgezet. Het juni-contract was goed voor 90 procent van de omzet op de aardappeltermijnmarkt.
De slotnoteringen voor de diverse leveringsmaanden gingen over de gehele linie omlaag. Het mei-contract daalde met 7,5 procent naar een slotprijs van 22,30 euro. Voor levering juni kwam een slot van 23,80 euro in de boeken; een daling van 7,4 procent ten opzichte van de vorige slotnotering.
Op de varkenstermijnmarkt was een tegengestelde beweging te zien. De contracten voor levering van 10.000 kilo levende varkens werden de afgelopen vier handelsdagen juist duurder. Het contract met leveringsmaand mei bijvoorbeeld, steeg van 75,4 eurocent naar 81 eurocent. Het verlies van de vorige verslagperiode werd hiermee in één keer goedgemaakt. Leveringsmaand juni noteerde een slotprijs van 85,8 eurocent; een winst van 7 procent in vergelijking met de vorige slotnotering. Het juli-contract won 5,7 procent op een slot van 86 eurocent.
De omzet op de varkenstermijnmarkt bedroeg totaal 600 contracten. Bij de aardappelopties stond vooral de putoptie mei 1999 met uitoefenprijs 27,50 in de belangstelling. Deze optie was goed voor driekwart van de omzet in aardappelopties (totaal 160 contracten).

Amsterdam Exchanges/Marketingcommunicatie

© Amsterdam Exchanges / Pers & Public Affairs

Deel: ' Weekoverzicht agrarische termijnmarkt Amsterdam Exchanges '
Lees ook