ikon

w e e k o v e r z i c h t

oba live op radio 5
human, ntr en ikon
maandag 03 t/m vrijdag 07 december 2012
19.00-20.00 uur


* maandag 3 december
omroep: human, presentatie: theodor holman

gesprek met historicus roelof van gelder over zijn boek 'naar het aards paradijs - het rusteloze leven van jacob roggeveen, ontdekker van paaseiland 1659- 1729'. de ontdekker van paaseiland was geen zeeman, maar een vrijdenker en een gepromoveerd jurist. bovendien was hij al behoorlijk op leeftijd. tegen de achtergrond van de radicale verlichting en de toenmalige obsessie van europese ondernemers, piraten en fantasten met de stille oceaan lezen we hoe en waarom roggeveen op ontdekkingreis ging.


* dinsdag 4 december
omroep: ntr, presentatie: naeeda aurangzeb
naeeda aurangzeb ontvangt de man over wie iedereen een uitgesproken mening lijkt te hebben: job cohen, de man die 'de boel mij mekaar wil houden'. na de moord op theo van gogh leek nederland in brand te staan, maar in amsterdam hield cohen als burgemeester het hoofd koel. als een verlosser ging hij naar den haag maar hij bracht de pvda niet de overwinning waarop velen hadden gehoopt. een man die professioneel maar ook privé hevige stormen heeft gekend maar altijd beheerst is en niet snel het achterste van zijn tong laat zien. een gesprek over leiderschap, verbinding, mantelzorg en lekker rustig aan doen.


* woensdag 5 december
omroep: human, presentatie: theodor holman

op sinterklaasavond een bewerking van een eerder interview met tim krabbé over zijn boek 'wij zijn maar wij zijn niet geschift', over de schietpartij op de amerikaanse columbine highschool waarbij twee scholieren twaalf medeleerlingen, een leraar en daarna zichzelf doodschoten. (bewerking van 2 maart 2012)


* donderdag 6 december
omroep: ikon, presentatie: paul rosenmöller

in oba live elke donderdag een gast met een visie op de toekomst. mensen die vanuit hun vakgebied de analyse van de problemen kunnen maken, maar ook over oplossingen durven te dromen. in deze aflevering de toekomstvisie van marietje schaake, europarlementarier voor d66. zij pleit voor complete vrijheid op internet.


* vrijdag 7 december
omroep: human, presentatie: theodor holman

gesprek met bart stellinga over dertig jaar privatisering, marktwerking en verzelfstandiging. hoe zag dit beleid eruit? waarom was er zoveel vertrouwen in het beleid? en was dat vertrouwen terecht? moeten we verder met marktwerking of kunnen we het beleid beter terugdraaien? bart schellinga is wetenschappelijk medewerker bij de wetenschappelijke raad voor regeringsbeleid.

volg ons ook op twitter: @obalive !

oba live: elke werkdag van 19.00-20.00 uur, afwisselend verzorgd door human, ntr en ikon. actuele inhoud: www.obalive.nl

oba live is ook te zien op themakanaal spirit 24 en salto tv. kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.spirit24.nl resp. www.salto.nl

de oba is onlangs uitgeroepen tot beste bibliotheek van nederland 2012.

Deel: ' Weekoverzicht OBA Live 3 tm 7 december 2012 '


Lees ook