Weer arrestaties verwacht na weekend van Onafhankelijkheidsdag RMS


Mishandelingen niet uitgesloten

AMBON, 20100424 -- De mensenrechtenorganisaties PAK en FKMCPR verwachten dat er na dit weekeinde nog meer gewetensgevangenen in Indonesi vast komen te zitten. Zondag 25 april 2010 is het namelijk de 60ste verjaardag van de in 1950 uitgeroepen Republiek der Zuid Molukken. De verwachting is dat mensen deze verjaardag niet ongemerkt voorbij laten gaan en actie voeren in de Molukken. Op dit moment zitten er 74 Molukse gewetensgevangenen vast in Indonesi.

Mishandelingen.
PAK en FKMCPR maken zich grote zorgen over de te verwachten situatie. Zij hebben al via hun netwerken vernomen dat het niet stil blijft in de Molukken. En indien er mensen worden opgepakt, dan gaat dat in veel gevallen met geweld en mishandelingen. In 2007 voerden Molukkers ook een vreedzame actie en werden bij hun arrestatie flink mishandeld en gemarteld. Dit wordt bevestigd in de rapporten van Amnesty International en Human Rights Watch.

Berichtgeving.
De komende dagen houden beide organisaties de situatie nauwlettend in de gaten en zullen hier over berichten. Onder meer via de websites:

www.pak-amf.org en www.twitter.com/pak_amf

Op deze websites komen de laatste updates van het nieuws uit de Molukken op te staan.


Zoekwoorden:

Deel: ' Weer arrestaties verwacht na weekend van Onafhankelijkheidsdag RMS '
Lees ook