PERSBERICHT t.a.v. de (auto)sportredactie

Weersomstandigheden kosten GEVA Racing ereplaatsen

Assen/Oosterhout, 15 augustus 1999 - GEVA Racing heeft de verregende race van de Formule Ford verreden op het TT Circuit Assen afgesloten met een vierde plaats voor Philip Cloostermans en een zevende plek voor Arie Luyendijk jr. Er had (veel) meer ingezeten; Tom van Bavel lag op de tweede positie met zicht op de eerste plaats, toen hij door de spray veroorzaakt door zijn voorganger niets meer zag en van de baan schoof.
Slechts een week na de Marlboro Masters reed de Formule Ford op het TT Circuit Assen.
In de eerste tijdtraining moesten de coureurs van GEVA Racing genoegen nemen met de plaatsen vijf (Tom van Bavel), zeven (Arie Luyendijk jr.) en acht (Philip Cloostermans). "Dit is een gevolg van het feit dat mijn rijders nog nooit op Assen hebben gereden en vooraf slechts kort de kans hadden om de baan te verkennen", aldus teameigenaar Gert Valkenburg.
In de tweede training waren Cloostermans en Van Bavel verreweg de snelsten van het hele veld, maar omdat de training onder natte condities werd verreden zagen zij geen kans hun tijd uit de eerste training te verbeteren. De race werd verreden op een natte, maar opdrogende baan. Tom van Bavel had een prima start, hij schoof in de eerste ronde op naar de tweede plaats. Niet veel later moest de jonge coureur opgeven toen hij met zijn Swift een bandenstapel raakte. "Ik reed vlak achter de leider in de race Val Hillebrand. Er spatte zoveel water van de banden van zijn auto, dat ik op een gegeven moment niets meer zag. Toen belandde ik naast de baan."
Philip Cloostermans reed een fraaie inhaalrace, hij reed op de natte baan van de achtste startpositie naar de uiteindelijke vierde plaats. Cloostermans was echter allesbehalve tevreden. "Ik had met twee vingers in de neus op het podium kunnen komen, maar ik maakte gedurende de race twee foutjes", bekende hij. Arie Luyendijk jr. was wel tevreden. "In het begin van de race kreeg ik een zetje van een andere deelnemer, daardoor viel in enkele plaatsen terug. In de loop van de race wist ik mij echter naar voren te werken naar de zevende plaats." Uitslag (onder voorbehoud): 1. Peter Walsh, 13 ronden in 22:03.480; 2. Val Hillebrand, op 6,249; 3. Patrick Koel, op 16,762; 4. Philip Cloostermans, op 17.197; 7. Arie Luyendijk jr, op 27,811.
Stand NK (onder voorbehoud): 1. Vincent van der Valk 82; 2. Patrick Koel en Philip Cloostermans 73; 6. Tom van Bavel 51; 15. Arie Luyendijk jr. 20.
Stand Benelux kampioenschap (onder voorbehoud): 1. Vincent van der Valk 70; 2. Philip Cloostermans 59; 3. Peter Walsh 58; 6. Tom van Bavel 42; 11. Arie Luyendijk 12.
GEVA Racing op Internet: www.fastcompany.nl.
Voor de redactie, niet voor publicatie: nadere informatie wordt u graag verstrekt door Gert Valkenburg, tel. 0653-171778.

Deel: ' Weersomstandigheden kosten GEVA Racing ereplaatsen in Assen '
Lees ook