Wegdromen in Museum Speelklok tijdens de Maand van de Geschiedenis

persbericht

Wegdromen in Museum Speelklok tijdens de Maand van de Geschiedenis

In oktober, de Maand van de Geschiedenis met als thema tussen droom en daad, worden er verschillende activiteiten georganiseerd in Museum Speelklok. Zo is er voor de kinderen elke woensdagmiddag een kinderrondleiding met dromenthema en kunnen volwassenen tijdens een speciale rondleiding op 3 en 10 oktober wegdromen bij 'live' muziek van Händel, Haydn en Mozart. Daarnaast kan iedereen zondag 4 oktober (dierendag) tijdens een bezoek aan Museum Speelklok gratis de vertelvoorstelling ‘De Tuin met de Wilde Dieren’ bijwonen. Hierin komen 16 grote en kleine dieren in woord, in beeld en in muziek voorbij.

Kinderrondleiding met dromenthema!

In oktober staat de kinderrondleiding op woensdagmiddag (14:00 uur) geheel in het teken van dromen! De meeste dromen zijn bedrog, Ik heb zo waanzinnig gedroomd en andere slaperige klassiekers worden gespeeld op kermisorgel de Schuyt. Bijzondere collectiestukken zoals de automaat met het mannetje op de Maan worden speciaal voor deze rondleiding getoond.

Droom weg bij ‘live’ muziek van Händel, Haydn en Mozart

Wat zou het mooi zijn als we klinkende muziek van grote componisten uit het verleden hadden bewaard voor het nageslacht, precies op de manier waarop ze het bedoelden! Dit droomde Engramelle in zijn boek ‘La Tonotechnie’ (1775). De droom van Engramelle is tot op zekere hoogte werkelijkheid geworden. Er zijn automatisch spelende muziekinstrumenten vervaardigd met muziek van grote componisten als Händel, Haydn en Mozart. Conservator Marieke Lefeber laat op 3 oktober om 11.00 uur en 10 oktober om 11.00 uur en 12.00 uur muziek horen van bekende componisten op instrumenten uit de collectie van Museum Speelklok. Wilt u aanwezig zijn bij de rondleiding? Wees er dan snel bij, want er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Reserveren kan via: info@museumspeelklok.nl.

Dierendag: vertelvoorstelling ‘De Tuin met de Wilde Dieren’

Jong en oud kunnen zondag 4 oktober om 14.00 uur wegdromen bij de muzikale vertelvoorstelling ‘De Tuin met de Wilde Dieren’. Tijdens de prikkelende voorstelling die wordt uitgevoerd door verteller Piet Paree, pianste Annet Wilschut en het saxofoonkwartet Nova Zembla worden de dieren tot leven gebracht. Natuurlijk spelen de collectiestukken van Museum Speelklok ook een rol! Voor de voorstelling wordt geen extra toeslag geheven. Wel moet een entreebewijs voor Museum Speelklok worden gekocht.

Deel: ' Wegdromen in Museum Speelklok tijdens de Maand van de Geschiedenis '


Lees ook