Provincie Zuid-Holland


5 maart 1999

Vervoer voetgangersbrug van 85 meter
wegen tijdelijk afgesloten

In verband met de levering van de voetgangersbrug voor het TransFerium 't Schouw A 44 in Leiden wordt de G.J. Tjalmaweg in de nacht van 9 op 10 maart tijdelijk afgesloten, evenals de op- en afritten van de rijksweg. De afsluiting duurt van 23.00 uur tot 06.00 uur. Het verkeer wordt met borden omgeleid.

De voetgangersbrug over de G.J. Tjalmaweg (N 206) in Leiden is in onderdelen gereed. De brug wordt dinsdagavond 9 maart in vijf delen afgeleverd bij de Torenvlietbrug. Vandaar worden de delen met een mobiele kraan op een dieplader gelegd en over de weg naar de bouwplaats vervoerd. Gezien de afmetingen van het transport wordt de provinciale weg tijdelijk afgesloten. Op de bouwplaats wordt de brug in elkaar gezet en in één geheel (lengte 85 meter!) op z'n plaats gebracht. Dit gaat gebeuren in de nacht van 27 op 28 april. Van 22.00 uur tot 06.00 uur zijn de provinciale weg en de afrit van de A 44 vanuit Amsterdam, dan wederom afgesloten voor alle verkeer. De brug is in opdracht van de provincie Zuid-Holland gebouwd door Lubbers" constructiewerkplaats en machinefabriek "Hollandia" bv in Krimpen aan den IJssel.

Snel, comfortabel en voordelig
Het TransFerium t Schouw A44 zal voornamelijk gebruikt worden door automobilisten die reizen vanuit de regio Amsterdam en vanuit de Bollenstreek richting Den Haag. Om de dagelijkse file op de A44 te ontduiken kunnen automobilisten bij het TransFerium hun auto parkeren en verder gaan met de bus. Via een nagenoeg vrije busbaan volbrengt deze bus snel, comfortabel en voordelig het laatste deel van de reis. Voor automobilisten betekent dat minder last van files en geen problemen bij het vinden van een parkeerplek in het drukke Den Haag.

Noot voor de (foto-)redactie:
U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Voor meer informatie en voor een actuele planning kunt u contact opnemen met Jeroen Disco van de afdeling Communicatie, telefoon 070 441 71 59 (mobiel via 06 53 484 062). Op onze internetpagina staat een artist impression van het TransFerium en de voetgangersbrug.

Deel: ' Wegen in Leiden afgesloten voor vervoer brug van 85 meter '
Lees ook