---
Wegener ICT Kranten zet ON Command CCM in voor remote softwaredistributie naar 5000 werkstations
---
Supportmedewerkers krijgen meer mogelijkheden om op afstand problemen op te lossen
Apeldoorn, 18/03/2003

Wegener ICT Kranten heeft ON Technology's ON Command CCM aangekocht voor het configuratiebeheer van pc's op 5000 werkplekken. Distributie van software naar de werkstations, verdeeld over 120 locaties, zal in de toekomst volledig automatisch op afstand kunnen worden uitgevoerd. Wegener ICT Kranten verwacht de tijd en inspanning die wordt besteed aan softwaredistributie en het oplossen van problemen met werkstations aanzienlijk te kunnen verkorten.

Wegener ICT Kranten verzorgt de automatisering van de krantendivisie van Wegener NV. Vanuit de 10 hoofdvestigingen worden de primaire processen van redactie, advertentie-afdeling en oplage ondersteund. De krantendivisie telt naast de hoofdvestigingen nog zo'n 110 bijkantoren, waarvan het aantal werknemers varieert van 2 tot meer dan 150 personen. Field supporters vanuit de hoofdvestigingen zijn verantwoordelijk voor het oplossen van computerproblemen op de bijkantoren. Wegener ICT Kranten zocht een oplossing die softwaredistributie of herinstalleren van computers op afstand mogelijk maakt.

Het selectietraject concentreerde zich op de grote spelers in deze specifieke markt. Van de drie partijen die na aan grondige analyse werden geselecteerd, deed ON Technology het aantrekkelijkste aanbod. De geboden functionaliteit en prijs waren in overeenstemming met de eisen en verwachtingen van Wegener ICT Kranten. Doorslaggevend was het feit dat ON Command CCM brede support ten aanzien van platformen biedt. Alle in de loop van de jaren aangeschafte werkstations en servers van verschillende merken, types en productlijnen, evenals de vele soorten van verschillende externe leveranciers afkomstige software moesten bij voorkeur onder één oplossing gevangen worden. Op dit gebied onderscheidt het product van ON Technology zich duidelijk van de concurrentie.

Wegener ICT Kranten verwacht uiteindelijk met ON Command CCM gebruikers met pc-problemen eerder te kunnen helpen en de werkdruk van de field supporters te kunnen verlagen. De inzet van deze tools past in een traject van bedrijfsbrede professionalisering en consolidatie van ICT voorzieningen dat door Wegener NV twee jaar geleden is ingezet. Adjunct-directeur exploitatie en beheer T. Vollebergh: "Hoe frustrerend een niet goed werkende computer ook is voor een gebruiker, supportmedewerkers komen maar moeilijk aan dit soort taken toe. Aan het achterhalen van oorzaken van problemen worden vaak uren of soms zelfs dagen besteed, zeker als je benodigde reistijd incalculeert. We willen toe naar een situatie, waarbij er nog maximaal 15 minuten wordt gekeken of een probleem op te lossen valt. Als dat niet binnen die tijd lukt, kan het werkstation eenvoudig vanuit de hoofdvestiging opnieuw worden geïnstalleerd, indien nodig inclusief partitioneren en formatteren van de harde schijf. Ook de gebruiker zal hierdoor doorgaans eerder dan voorheen weer aan de slag kunnen en zo heeft dus iedereen baat bij deze oplossing."

Wegener ICT Kranten is momenteel bezig ON Command CCM als tool binnen ITIL-procedures in te passen en de organisatie er aan te laten wennen het ook daadwerkelijk te gebruiken.

---
END

---
Over ON Technology
Met de oplossingen van ON Technology (NASDAQ: ONTC) kunnen in een zeer kort tijdsbestek applicaties,
besturingssystemen en informatie op desktops, laptops, draagbare toestellen en servers geïnstalleerd, geconfigureerd, beheerd en hersteld worden.
Het paradepaardje van ON Technology, ON Command CCM wordt momenteel gebruikt om software te distribueren naar en te beheren binnen meer dan 975,000 computersystemen, verspreid over 700 organisaties wereldwijd. ON Technology rekent Deutsche Telekom AG, Credit Suisse, Winterthur Insurances, Volvo Group, Goodyear, Universal Studios, RTL Group, Pfizer, Stockholm Hospital District en Airport Munich tot zijn klanten. In de Benelux zijn het Academisch Ziekenhuis Brussel, Boer & Croon, Banque Artesia, Koninklijke Mosa en het FNV enkele belangrijke referenties.
Distributiepartners, systeemintegratoren en
serviceproviders over de hele wereld gebruiken ON Command CCM om outsourcing-diensten sneller en goedkoper aan te kunnen bieden en technologie-upgrades van hun klanten op te voeren. Daarnaast bestaan er strategische en technologische allianties met bedrijven als Getronics, Siemens Business Services, IBM Global Services, T-Systems, Unisys, Dell Computer, 3Com, Intel, SUN Microsystems en Microsoft. Meer informatie is te vinden op de website van ON Technology: www.ontechnology.info

Voor nadere informatie
ON Technology Benelux
Coen Kijk in de Vegt, country manager Benelux Boogschutterstraat 9a, 7324 AE Apeldoorn
Tel: 31 55 50 67 300, GSM: 31 6 21 25 4162 of onbenelux@on.com
Journalisten
NewsEngine PR
Ineke Tiesinga,
Teleportboulevard 110, 1043 EJ Amsterdam
Tel: 31 20 567 21 70, ineke.tiesinga@newsenginepr.com NewsEngine PR België,
Sara Buytaert,
Museumstraat 12 bus 31, B-2000 Antwerpen
Tel: 32 3 260 96 47, sara.buytaert@newsenginepr.com Ref.:ONT0049-12055E

Deel: ' Wegener ICT Kranten zet ON Command CCM in voor remote softwaredis.. '




Lees ook