Gemeente Amersfoort


10 februari1999

De weg in de stad

Door werkzaamheden zijn wegen soms afgesloten of slecht toegankelijk voor verkeer. Op deze plaats geven we u wekelijks informatie over wegen die geheel of gedeeltelijk zijn afgesloten.

Bij een overzicht als dit is het onmogelijk om volledig te zijn. Werk aan de weg is afhankelijk van weersomstandigheden en er kunnen onverwacht problemen ontstaan die vooraf niet bekend waren. Daardoor kan het werk aan de weg langer of juist korter duren dan was gepland.

Overzicht van de werkzaamheden:

Bomenbuurt-Oost De herriolering en herprofilering van de Bomenbuurt-Oost is bijna klaar. Slechts enkele straten zijn nog afgesloten voor verkeer.

Arnhemse Poortwal
In verband met archeologisch onderzoek is Achter de Arnhemse Poortwal grotendeels afgesloten . Bevoorrading voor verschillende bedrijven kan nog wel.

Van Asch van Wijckstraat
In verband met reconstructie van de Van Asch van Wijckstraat is autoverkeer in de richting van het Stationsplein vanaf de Stadsring voortaan niet meer mogelijk. Omleidingen staan aangegeven. Voetgangers en fietsers kunnen er wel door.

Daam Fockemalaan
Door reconstructiewerk is het op dit moment niet mogelijk de Barchmann Wuijtierslaan ter hoogte van de Daam Fockemalaan te blijven vervolgen. Het verkeer in de richting Amersfoort-centrum wordt omgeleid via de Stichtse Rotonde.

Prins Frederiklaan
Tot en met 19 februari 1999 wordt de busbaan tussen de Prins Frederiklaan en de Daam Fockemalaan afgesloten voor de bus. Hierdoor komen de haltes Treublaan en Bergkerk van lijn 52 te vervallen. De halte Bergkerk wordt tijdelijk verplaatst naar de Koningin Wilhelminalaan.

Eemkwartier
In verband met de herinrichting van het Eemkwartier is het fietspad langs de Amsterdamseweg tussen de Drentsestraat en de Groningerstraat afgesloten. De werkzaamheden zijn naar verwachting medio februari afgerond.

Nijverheidsweg
In en langs de Nijverheidsweg Noord wordt de komende maanden een milieu-riool aangelegd. Dit betekent dat langs de Radiumweg en de Neonweg maar ''n rijstrook beschikbaar is. Vanuit de richting van de Radiumweg wordt ''nrichtingverkeer ingesteld in de richting van de Neonweg. Het verkeer naar Isselt A wordt omgeleid via de Amsterdamseweg / Heliumweg. Het verkeer vanuit Isselt A en B kan het gebied verlaten via de Heliumweg.

Heiligenbergerweg
In verband met de reconstructie van de Heiligenbergerweg is de Heiligenbergerweg tussen de Bisschopsweg / Randenbroekerweg en de Beethovenweg afgesloten voor alle verkeer.

Zevenhuizerstraat
Voor de reconstructie van de Zevenhuizerstraat worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd op de Zevenhuizerstraat en directe omgeving. Het doorgaande verkeer kan hinder ondervinden.

Smallepad
Voor demontage van een grote bouwkraan is het Smallepad is in de week van 15 tot en met 19 februari afgesloten voor autoverkeer. Het gaat om het deel tussen de Brouwersstraat en Onderlangs. Voor voetgangers en fietsers staat een omleiding aangegeven.

Nieuwland
Verschillende wegen die tot nu toe hebben gediend als bouwweg worden de komende periode tot volwaardige wegen omgebouwd. In de eerste fase gaat het hierbij om de Laan van Duurzaamheid, vanaf de rotonde Poortersdreef en de Kruidendreef tot aan de Duifkruid, inclusief de rotonde Zevenhuizerpoort. Dit betekent dat het autoverkeer naar en van de Lage Hoven en het Waterkwartier wordt omgeleid via de Bunschoterstraat en de Zeldertsedreef. Het werk duurt tot begin mei.

Deel: ' Wegwerkzaamheden in Amersfoort - 3689 '
Lees ook