Gemeente Amersfoort


24 februari 1999

De weg in de stad.

Door werkzaamheden zijn wegen soms afgesloten of slecht toegankelijk voor verkeer. Op deze plaats geven we u wekelijks informatie over wegen die geheel of gedeeltelijk zijn afgesloten.

Bij een overzicht als dit is het onmogelijk om volledig te zijn. Werk aan de weg is afhankelijk van weersomstandigheden en er kunnen onverwacht problemen ontstaan die vooraf niet bekend waren. Daardoor kan het werk aan de weg langer of juist korter duren dan was gepland.Aktuele ontwikkelingen en wijzigingen vindt u in de gemeentelijke Stadsberichten op de Kabelkrant.

Overzicht van de werkzaamheden:

Bomenbuurt-Oost
De herriolering en herprofilering van de Bomenbuurt-Oost bevindt zich in de laatste fase. Een aantal straten zijn nog afgesloten voor het verkeer.

Arnhemse Poortwal
Ivm het bouwrijpmaken van het Amicitia- terrein is de parkeerplaats op de Achter de Arnhemse Poortwal afgesloten om te parkeren. Het terrein kan alleen nog bereikt worden om te laden en te lossen ten behoeve van de aanliggende winkel en bedrijven.

Van Asch van Wijckstraat/Stationsstraat
Op 17 oktober is gestart met de reconstructie van de Van Asch van Wijckstraat.Het autoverkeer in de richting van het Stationsplein is vanuit de Stationsstraat in de richting van de Stadsring niet meer mogelijk en zal worden omgeleid via de Utrechtseweg en de Vlasakkerweg. Het voetgangers- en fietsverkeer zal steeds doorgang kunnen vinden.

Daam Fockemalaan
Op dit moment vinden reconstructiewerkzaamheden plaats op de Daam Fockemalaan tussen de Prins Frederiklaan en de Barchmann Wuytierslaan. Door de aard van de werkzaamheden is het op dit moment niet mogelijk de Barchmann Wuijtierslaan ter hoogte van de Daam Fockemalaan te blijven vervolgen. Het verkeer in de richting Amersfoort-centrum wordt omgeleid via de Stichtse Rotonde.

Eemkwartier
In verband met de herinrichting van het Eemkwartier moeten langs de Amsterdamseweg en de Groningerstraat een groot aantal kabels en leidingen worden verlegd. Door deze aktiviteiten zal het westelijk langs de Amsterdamseweg gelegen voet- fietspad, het gedeelte tussen de Drentsestraat en de Groningerstraat, vanaf 9 november zijn afgesloten.

Nijverheidsweg
In- en langs de Nijverheidsweg Noord wordt de komende maanden een milieu-riool aangelegd. In de eerste fase wordt de aanleg gerealiseerd langs de westzijde van deze weg tussen de Radiumweg en de Neonweg. Door de werkzaamheden zal voor dit weggedeelte tijdens de uitvoeringswerkzaamheden maar een rijstrook beschikbaar zijn. Vanuit de richting van de Radiumweg zal dan ook eenrichtingverkeer worden ingesteld in de richting van de Neonweg. Het verkeer naar Isselt A wordt omgeleid via de Amsterdamseweg / Heliumweg. Het verkeer vanuit Isselt A en B kan het gebied verlaten via de Heliumweg.

Nijverheidsweg
Om het riool onder de Radiumweg te leggen is ivm de verkeersafwikkeling gekozen om de buizen onder de weg door te boren. Ter weerszijden van de Radiumweg worden pers- en ontvangstkuipen in de weg aangebracht. Aan de zijde van wasserij "De Hoop" betekent dit dat de Nijverheidsweg daar vanaf 1 maart zal worden afgesloten voor het autoverkeer. De afsluiting duurt tot 16 april.

Heiligenbergerweg
Ivm de reconstructie van de Heiligenbergerweg tussen de Bleekerssingel en park Randenbroek is de Heiligenbergerweg tussen de Bisschopsweg / Randenbroekerweg en de Beethovenweg afgesloten voor alle verkeer. Ook zullen de nutsbedrijven de kabels en leidingen onder de voetpaden vernieuwen.

Zevenhuizerstraat
Ivm de reconstructie van de Zevenhuizerstraat worden vanaf 7 december voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd op de Zevenhuizerstraat en directe omgeving. Het doorgaande verkeer zal daarvan enige hinder ondervinden.

Nieuwland
Een aantal wegen die tot nu toe hebben gediend als bouwweg worden de komende periode tot volwaardige wegen omgebouwd. In de 1e fase betreffen dit de wegen Laan van Duurzaamheid, vanaf de rotonde Poortersdreef en de Kruidendreef tot aan de Duifkruid, inclusief de rotonde Zevenhuizerpoort. Dit betekent dat het autoverkeer naar en van de Lage Hoven en het Waterkwartier zal worden omgeleid via de Bunschoterstraat en de Zeldertsedreef. De werkzaamheden in deze 1e fase starten op 22 februari en zijn naar verwachting op 4 mei afgerond.

Zoekwoorden:

Deel: ' Wegwerkzaamheden in Amersfoort - 4521 '
Lees ook