Gemeente Hilversum


Hilversumse Meent tussen rotondes

Bewoners van de Hilversumse Meent krijgen tot eind april te maken met de aanleg van rotondes bij beide uitgangen vanuit de wijk. De provincie is dezer dagen begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg van een rotonde op de aansluiting van de Meentweg op de Franse Kampweg. De provincie gaat tijdens de werkzaamheden het verkeer regelen met verkeerslichten.

Intussen is de gemeente Bussum begonnen met werkzaamheden ter voorbereiding van een rotonde aan de andere kant van de Meentweg, bij de aansluiting op de Groot Hertoginnelaan. Tijdens de aanleg van deze rotonde - vermoedelijk van eind maart tot 19 april - is die kant van de Meent volledig afgesloten voor autoverkeer.

Tot eind maart werkt Bussum op de Groot Hertoginnelaan, waardoor de route richting A1 is geblokkeerd. De gemeente Bussum vraagt de bewoners van de Hilversumse Meent via de Franse Kampweg en de Ceintuurbaan naar de A1 te rijden.

overzicht persberichten

Wegwerkzaamheden komende week

Tussen 22 en 27 februari 1999 begint de gemeente als aanloopje naar de aanleg van de rotonde voor Gooiland in de maand maart met de herinrichting van het stukje Langestraat tussen de Kapelstraat en de Groest. Als de weersomstandigheden het tenminste toestaan. Autoverkeer in de Langestraat wordt tijdelijk over het AH-parkeerterrein en de Groest naar de Schapenkamp geleid. Vrachtverkeer langer dan zes meter en autoverkeer naar Baarn en de A27 wordt omgeleid via de Neuweg en de Gijsbrecht van Amstelstraat.

Overige werkzaamheden:

* op de Gijsbrecht van Amstelstraat moeten tussen de Bosdrift en de Hilvertsweg vijf grote eiken worden gekapt. Van maandag tot en met donderdag is dat stukje Gijsbrecht overdag afgesloten. Het autoverkeer wordt enerzijds omgeleid via de Hilvertsweg-Bosdrift, anderzijds via de Bosdrift en de Neuweg.

* in de Nassaulaan moet tussen de Emmastraat en de Koningsstraat het riool worden aangepast (tot het eind van de week)
* op de Larenseweg wordt tussen de Ampèrestraat en de Swammerdamstraat verder gewerkt aan de vervanging van de riolering en de herinrichting.

* en in de Merelstraat blijkt de afronding van de rioolwerkzaamheden tussen de Spechtstraat en de Liebergerweg toch wat langer te vergen, namelijk tot half maart.

Deel: ' Wegwerkzaamheden in Hilversum - 2447 '
Lees ook