Weinig keuze onbeperkte fysiotherapie vergoeding in 2014


UTRECHT, 20131122 -- Vanaf 2014 is het moeilijker om een zorgverzekeraar te vinden die onbeperkt fysiotherapie vergoed vanuit een aanvullende verzekering. De meeste grote verzekeraars hebben namelijk deze vergoeding uit de pakketten gehaald, als gevolg van de stijgende zorgkosten. Maar de vraag naar een maximale vergoeding voor fysiotherapiebehandelingen stijgt juist en ZorgWijzer.nl heeft daarom de verzekeraars uitgezocht die dit nog wel aanbieden.

Onbeperkte fysiotherapie vergoeding is onderdeel van een aanvullend pakket en bij geen enkele zorgverzekeraar als losse module beschikbaar. Dit houdt in dat je ook nog andere dekkingen erbij krijgt, zoals alternatieve geneeswijzen en buitenlandzorg.

Er zijn voor 2014 in ieder geval zes partijen waar je terecht kunt voor een maximale fysiotherapie vergoeding. Hieronder worden ze opgesomd met de naam van het aanvullende pakket en de extra kosten:
  • Zilveren Kruis Achmea; 4 sterren: 31,82 tot 53,24 euro per maand
  • De Friesland; AV Optimaal: 36,75 euro per maand
  • PNOzorg; Compleet: 56,70 euro per maand
  • ONVZ; Topfit: 52,31 euro per maand
  • Delta Lloyd; AV Top: 118,75 euro per maand
  • FNV Menzis; Zorg 2: 24,25 euro per maand
Bij Zilveren Kruis hangt de premie af van je leeftijd. Hoe ouder, hoe meer het 4 sterren pakket kost. Vanaf 2014 zullen enkele zorgverzekeraars namelijk leeftijdsafhankelijke premies gaan hanteren voor aanvullende zorg. Voor FNV Menzis geldt dat je lid moet zijn van de FNV.

Bovenop de genoemde premies komt nog wel het bedrag wat je betaalt voor de basisverzekering die voor iedere Nederlander verplicht is. CZ,VGZ en Menzis (niet direct) bieden volgend jaar geen pakket aan waarbij fysiotherapie maximaal wordt vergoed.

Bekijk het complete artikel op: https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2014/welke-zorgverzekeraar-vergoedt-onbeperkt-fysiotherapie-in-2014


Deel: ' Weinig keuze onbeperkte fysiotherapie vergoeding in 2014 '
Lees ook