rijksvoorlichtingsdienst

wereldbank tekent deal voor de aankoop van keniaanse emissierechten

keniaans landbouwproject kan een voorbeeld zijn voor de regio.

de zweedse maatschappelijke organisatie vi agroforestry en de wereldbank tekenen op woensdag 3 november namens het biocarbon fund een emission reductions purchase agreement (erpa) voor de aankoop van emissierechten gegenereerd door een duurzaam landbouwgrondproject in kenia.

het project, dat is ontwikkeld met de steun van de africa region van de wereldbank, zorgt niet alleen voor een betere oogst voor de keniaanse boeren en een lagere co2 uitstoot, het levert ook carbon credits op die worden verkocht aan het wereldbank biocarbon fonds. zo ontstaat voor de boeren in kenia een extra inkomstenstroom.

de overeenkomst wordt getekend tijdens it's down 2 earth, de internationale conferentie voor landbouw, voedselzekerheid en klimaatverandering die deze week in het world forum in den haag gehouden wordt. de conferentie mondt uit in een 'roadmap for action'. uitgangspunt is dat de landbouw de groeiende wereldbevolking kan blijven voeden en tegelijk een bijdrage kan leveren aan het tegengaan van klimaatverandering. daarvoor is wel actie nodig van regeringen, ontwikkelingsorganisaties en bedrijven. op deze conferentie worden deze partijen samengebracht.

u bent van harte uitgenodigd voor een vraag- en antwoordsessie met de vertegenwoordigers van vi agroforestry en de wereldbank.

Deel: ' Wereldbank tekent deal voor de aankoop van Keniaanse emissierechten '


Lees ook