---


---

Wereldberoemde "The Red Arrows" naar Gilze-Rijen

01-07-2002

Special: Open Dagen Koninklijke Luchtmacht

Bezoekers van de Open Dagen Koninklijke Luchtmacht die er de voorkeur aan geven op vrijdag (5 juli) naar de vliegbasis Gilze-Rijen te gaan, kunnen genieten van een bijzonder onderdeel: een optreden van The Red Arrows. Dit wereldberoemde demonstratieteam van de Engelse luchtmacht, dat vliegt met negen straaltrainers van het type Hawk, is alleen op 5 juli op Gilze-Rijen te zien. Op zaterdag 6 juli, wanneer de vliegbasis Gilze-Rijen ook voor het publiek toegankelijk is, vertonen The Red Arrows hun kunsten boven het eiland Man. De vliegbasis Gilze-Rijen is zowel op 5 als 6 juli open voor publiek van negen uur s morgens tot zes uur s avonds. De toegang is gratis.

De komst van The Red Arrows naar Nederland mag gerust bijzonder worden genoemd. Dit jaar treedt het team onder leiding van Red One, majoor Spike Jepson, liefst 56 keer op in het Verenigd Koninkrijk, Canada, Malta en natuurlijk Nederland. Voor een van de vliegers van The Red Arrows betekent het bezoek aan Gilze-Rijen een hernieuwde kennismaking met Nederland. Kapitein Antony Parkinson, in het team Red Four, was drie jaar lang als F-16 vlieger gestationeerd op de vliegbasis Leeuwarden in het kader van een NAVO-uitwisselingsprogramma.

The Red Arrows treden naar verwachting vrijdag 5 juli op vliegbasis Gilze-Rijen op rond de klok van half twaalf. Na hun demonstratie vertrekt het team naar Goodwood, waar ze om half acht s avonds nog eens zullen optreden. (fotos: Red Arrows/E.J. van Koningsveld)

Informatie Open Dagen Koninklijke Luchtmacht: www.luchtmacht.nl

Informatie over de Red Arrows: www.raf.mod.uk/reds/redhome.html Ministerie van DefensieDeel: ' Wereldberoemde 'The Red Arrows' naar Gilze-Rijen '
Lees ook