Wereldcircusdag wordt in Nederland weer uitbundig gevierd


Doe ook mee aan rode neuzen selfiedag om jouw circus te promoten

KATWIJK, 20150410 -- Circus is weer sexy! Het circusthema wordt tegenwoordig omarmd door opera’s, theaterproducties, balletvoorstellingen en natuurlijk ook in de circussen en jeugdcircussen. Helemaal terug van weggeweest en dat is zaterdag 18 april duidelijk te merken. Op veel plaatsen in Nederland, maar ook in heel veel andere landen op de wereld, worden overal voorbereidingen getroffen om Wereld Circus Dag 2015 te vieren in het weekend van zaterdag 18 april. Het zal dan de 6e keer zijn dat deze Wereldcircusdag wordt georganiseerd, ondersteund door Prinses Stephanie van Monaco. Dit jaar is het in Nederland het Nationale Circusjaar!

Dit jaar is er een record aan deelnemers van de Wereldcircusdag. Een overzicht van de activiteiten die in Nederland en België plaats vinden treft u op de website www.circusweb.nl/wereldcircusdag

Dichterbij het circus
Zowel klassieke circussen als jeugdcircussen laten zich van een bijzondere kant zien. Ze bieden met gratis toegankelijke open dagen en rondleidingen, met workshops en bijzondere voorstellingen belangstellenden de kans om dichter bij het circus te komen. Een overzicht van alle activiteiten over de hele wereld vindt u op de website van de Fédération Mondiale du Cirque. https://www.circusfederation.org/

Waar?
Waar? O.a. in Amsterdam bij het Magic Circus met gratis circusworkshops, in Havelte Drenthe bij Circus Fiësta, zelfs bij Vakantiepark Oostappen, bij Belly Wien in St. Anthonis, eigenlijk in het hele land. Er worden nog steeds nieuwe evenementen aangemeld dus kijk regelmatig even op www.circusweb.nl voor de laatste nieuwtjes. De meeste evenementen vinden plaats op zaterdag 18 april maar ook op zondag zijn er evenementen.

Rode neuzen selfie
Om de Wereldcircusdag bekendheid te geven wordt opgeroepen jezelf met een selfie en een rode neus op te portretteren op het circusterrein. Het circus met de meeste rode neuzen krijgt een bijzondere erkenning, dus circusfans kunnen hiermee hun “eigen” circus promoten via facebook. www.facebook.com/circusselfieday De rode neuzen circusselfie is trouwens bedacht door Gera de Leeuw, redactrice van Circusweb, voor zo’n actie tijdens “derde Kerstdag 2014”, en is zo aangeslagen dat deze nu wereldwijd wordt overgenomen door de Wereldcircusfederatie. En daar is Circusweb bijzonder trots op.

 Logo
Voor het logo van wereldcircusdag zie https://circusweb.nl/wp-content/uploads/2014/03/wcd2015-150x150.jpg


Deel: ' Wereldcircusdag wordt in Nederland weer uitbundig gevierd '
Lees ook