OOSTENRIJKSE SPOORWEGEN

Wereldcongres in Wenen van 25 tot 27 september 2001

Wenen - Het wereldcongres georganiseerd door IRCA (International Railway Congress Organisation) in samenwerking met ÖBB (Oostenrijkse Federale Spoorwegen) in associatie met de UIC (Union Internationale des Chemin de Fer) en de ECMT (Europese Conferentie van Ministers van Transport) zal in Wenen op 25, 26 en 27 september 2001 in Wenen, in het Austria Center plaatsvinden.

Dit congres zal de locatie zijn om experts te ontmoeten uit politieke, economische, industriële en academische kringen. Inleiders zullen beroemde persoonlijkheden zijn uit de wereld van de politiek, de economie, het management of uit onderwijskringen. Hun persoonlijke ervaringen en de posities die zij bekleden maken hen tot een autoriteit in hun vakgebied.

Enkele honderden afgevaardigden worden verwacht: top spoorwegmanagers van alle vijf continenten, vertegenwoordigers van overheidsinstellingen en internationale instellingen, specialisten op het gebied van spoorwegen of vervoerseconomie zoals academici, consultants en industriëlen.

Het onderwerp van dit wereldcongres is gewijd aan: Vervoersbeleid en Strategieën van de Spoorwegen.

5 neventhema's zullen worden voorgesteld:

Transport Beleid: wat zal het belang van de spoorwegen in het totale vervoersbeleid zijn? Hoe dient het spoorwegennetwerk gefinancierd te worden en hoe kunnen de voorwaardes van de concurrentie geharmoniseerd worden?

Wereldtrends: wat zijn deze in vervoer en mobiliteit

Passagiers: potentiële markten, doelstellingen van de spoorwegbedrijven,
Het complementair zijn met andere vervoersmogelijkheden zijn wezenlijke uitdagingen waar wij mee zullen worden geconfronteerd. Hoe de kwaliteit te beheersen, klantgerichte doelstellingen, mogelijkheden en maatregelen in context met fuseren / uitkopen van bedrijven? Wat moeten de financiële bijdrages van de overheden zijn?

Vracht: het ontwikkelen van vrachtactiviteiten is afhankelijk van het politieke en economische klimaat. De vraag in deze is hoe deze doelstellingen te bereiken in een concurrerende markt, het behalen van een marktaandeel en het implementeren van strategieën en middelen in de vrachtsector.

Infrastructuur: Met diverse financiële aspecten dient rekening gehouden te worden zoals infrastructurele honoraria, pad allocaties, financiële bijdrages van overheden en instellingen, investeringen en financieringsprincipes, debiteurenbeheer. De integratie van de infrastructuur in het milieu en in de maatschappij op nationaal en regionaal niveau zullen het onderwerp zijn van dit laatste neventhema.

Tegelijkertijd met het congres, zullen exposanten in de gelegenheid gesteld worden om hun producten aan de deelnemers te presenteren en te laten zien wat de voortgang in de industriële sector, gerelateerd aan de spoorweg activiteiten, is.

Dit congres zal een unieke mogelijkheid zijn voor de internationale pers om met de deelnemers aan het congres in contact te komen alsmede met de exposanten die belangrijke toeleveranciers zijn aan de spoorwegbedrijven.

De doelstelling van de IRCA (International Railway Congress Association) bestaat uit het bevorderen van de uitwisseling van verkregen ervaring en kennis tussen haar leden door het houden van periodieke congressen of bijeenkomsten met een beperkt aantal deelnemers, het voorzien van de leden van informatie inzake specifieke problemen en het publiceren van
technische naslagwerken. De president van de IRCA is M. Etienna Schouppe, algemeen directeur van de SNCB-NMBS en de Secretaris Generaal is M. Antoine Martens, directeur van de SNCB.

Initiatiefnemer: OBB (Oostenrijkse Federale Spoorwegen)

Indien u meer informatie wenst kunt u zich in verbinding stellen met:

Marie-Claire DONNET
Communications Manager
Rue de France 85
B-1060 BRUSSELS
Belgie

Tel.: + 32 2 526 37 00
E-mail: m.c.donnet@B-RAIL.BE

17 mei 01 10:28

Zoekwoorden:

Deel: ' Wereldcongres International Railway Congress Organisation '
Lees ook