Wereldkampioen debatteren Sharon Kroes (23) lanceert debatboek


Eerste exemplaar wordt vanmiddag in ontvangst genomen door Alexander Pechtold

DEN HAAG, 20090909 -- Voormalig Nederlands-, Europees- en wereldkampioen debatteren Sharon Kroes (23), nog bekend van het televisieprogramma Lagerhuis van de VARA, lanceert vandaag, woensdag 9 september 2009, samen met debatexpert Peter van der Geer het boek "Overtuigend Debatteren". Het eerste exemplaar zal in ontvangst worden genomen door Alexander Pechtold, die gisteren tot beste Kamerlid is uitgeroepen, in perscentrum Nieuwspoort. Het is mogelijk om de presentatie bij te wonen, er zijn nog enkele persplaatsen beschikbaar. Alexander Pechtold zal tijdens de boekpresentatie ingaan op het debat in de politiek en een voorbeschouwing geven op de naderende Algemene Beschouwingen.

In het boek, dat door de SDU wordt uitgegeven, laat Sharon Kroes aan de hand van talloze debatten en discussies in binnen- en buitenland zien welke technieken, tips en trucs voor handen zijn om zelf een goed debater te worden. Het boek is zeer toegankelijk geschreven met een praktische invalshoek.

Sharon Kroes, zelf jarenlang wedstrijd-debater en debatdeskundige, vindt dat het debat in Nederland een impuls kan gebruiken. "Veel mensen associren debatteren met een spelletje en verder is het zinloos, soms zelfs irritant en frustrerend. En dat terwijl een goed debat in elke organisatie van pas komt en eigenlijk een vaardigheid is die iedereen, van jong tot oud, goed zou moeten beheersen. Wie goed kan debatteren en overtuigen kan daar fantastische resultaten mee bereiken."


Deel: ' Wereldkampioen debatteren Sharon Kroes (23) lanceert debatboek '
Lees ook