Carros

Wereldpremiére: Nieuwe Porsche Carrera 4S op IAA 2001 te Frankfurt

(07 september 2001)

Na de 911 Carrera en de onlangs gepresenteerde 911 Targa rondt de nieuwe 911 Carrera 4S het actuele Porsche 911-programma af. De Carrera 4S beschikt over de carrosserie van de 911 Turbo, maar dan in combinatie met de bekende, atmosferische Carrera-motor. De Porsche 911 Carrera 4S wordt geïntroduceerd op de Internationale Automobil Ausstellung (IAA) te Frankfurt en komt samen met de nieuwe 911 Targa in december op de Europese markt.

Net als zijn succesvolle voorganger verschilt de nieuwe Carrera 4S slechts in detail van het topmodel 911 Turbo. Herkenningspunten zijn bijvoorbeeld de rode, reflecterende band tussen de achterlichten en het ontbreken van de Turboachterspoiler. Omdat de Carrera 4S ook geen intercoolers in de motorruimte heeft, ontbreken eveneens de luchtinlaten in de achterspatborden. Het onderstel en de remmen zijn echter wel volledig identiek aan die van de Turbo. De Carrera 4S is voor het eerst met Tiptronic S leverbaar.

Het geringe extra gewicht ten opzichte van de Carrera 4, vooral het gevolg van de 60 mm bredere achterpartij en het krachtiger remsysteem, is slechts van geringe invloed op de prestaties. De 320 pk sterke, vierwielaangedreven Carrera 4S accelereert in 5,1 seconden van 0 naar 100 km/h (handgeschakelde zesversnellingsbak). De topsnel held bedraagt 280 km/h.

De Europese basisprijs bedraagt ~ 75.000,- (exclusief landenuitvoering, BTW en andere lokale belastingen). Deze adviesprijs geldt voor alle Eurolanden. De Nederlandse catalogusprijs bedraagt inclusief BTW/BPM E 123.725,-If 272.654,02

Geen tijd voor Frankfurt?
Voor een virtuele Porsche-presentatie, zie www.porsche.com.

De stand van Porsche op de IAA te Frankfurt is de grootste van het merk ooit: 1.770 vierkante meters. Maar liefst vijftien Porsches staan daar tentoongesteld. Dit jaar is er eveneens gedacht aan diegenen die niet in de gelegenheid zijn de IAA persoonlijk te bezoeken. Zij kunnen zich vervoegen op www.porsche.com, waar vanaf 11 september aanstaande virtueel een blik op de Porsche-stand geworpen kan worden. Op de Porsche homepage zullen dagelijks nieuwe actuele beelden te zien zijn. De geëxposeerde modellen kunnen van alle kanten bekeken worden. Hoogtepunt van deze speciale internetactie is de webcam, een camera die live beelden van de Porsche-stand registreert en door de bezoekers van de homepage zelf bestuurd kan worden!

Zoekwoorden:

Deel: ' Wereldpremiére nieuwe Porsche Carrera 4S in Frankfurt '
Lees ook