VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
https://www.musicals.nl

Wereldpremière voor Nederlandse musical 3 Musketiers

Aanstaande zondag 30 maart vindt de wereldpremière van de oorspronkelijk Nederlandse musical
3 Musketiers plaats in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Na tweeënhalf jaar intensieve voorbereidingen door het creatieve team, een repetitieperiode onder leiding van regisseur Paul Eenens van ruim drie maanden en 23 try-outs wordt aanstaande zondag de derde grote musical van eigen hand door Joop van den Ende Theaterproducties aan publiek en pers gepresenteerd. Voor de musical zijn reeds 180.000 kaarten verkocht.

Het idee voor de oorspronkelijk Nederlandse productie 3 Musketiers onstond ruim tien jaar geleden. Joop van den Ende kreeg twee keer eerder een meesterwerk uit de Franse literatuur op zijn pad. Na Cyrano de Bergerac en Les Misérables zag hij nu geweldige mogelijkheden voor een theaterproductie gebaseerd op De Drie Musketiers van Alexandre Dumas.

Het liefdesduet 'Alles' van Tooske Breugem en Bastiaan Ragas uit de musical 3 Musketiers kwam in januari uit en stond wekenlang in de top drie van de Mega Top 100 en de Top 40. Nooit eerder bereikte een single uit een musical zo'n hoge notering in de hitlijsten. Tekst en muziek voor 'Alles'is geschreven door Rob Bolland. Rob en Ferdi Bolland schreven ook de rest van de nummers voor de musical 3 Musketiers, Paul Bogaev nam de arrangementen voor zijn rekening.

3 Musketiers, naar het beroemde boek van Alexandre Dumas, vertelt het verhaal over vriendschap, eer en liefde. Met een hoofd vol dromen verlaat de jonge d'Artagnan (Bastiaan Ragas) het ouderlijk huis om musketier te worden. Onderweg sluit hij vriendschap met de drie musketiers Athos (Henk Poort), Porthos (Cees Geel) en Aramis (Rein Kolpa). Gezamenlijk strijden zij uit naam van Frankrijk tegen de corrupte kardinaal Richelieu (Stanley Burleson) en zijn handlanger, femme fatale Milady de Winter (Pia Douwes). Op dit avontuurlijke pad strijdt d'Artagnan voor zijn idealen en vindt hij de liefde van zijn leven (Constance - Tooske Breugem).

Het creatieve team van 3 Musketiers onder leiding van Paul Eenens bestaat uit: Rob en Ferdi Bolland (muziek & liedteksten), André Breedland (script), Eric van der Palen (decorontwerp), Yan Tax (kostuumontwerp), Reinier Tweebeeke (lichtontwerp) en Jeroen ten Brinke (geluidsontwerp). Zij zijn medeverantwoordelijk voor de totstandkoming van deze eigentijdse musical.

3 Musketiers is tot 5 oktober 2003 te zien in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Voor informatie en reserveringen: De Reserveerlijn: 0900 300 5000 (EUR 0,45 pm) of www.musicals.nl.

Deel: ' Wereldpremière voor Nederlandse musical 3 Musketiers '
Lees ook