Wereldprimeur: 3D verandert blik op watermanagement


NIJMEGEN/UTRECHT, 20090619 -- Binnenkort zal het mogelijk zijn om de strategie en beleidsontwikkeling rondom watermanagement vraagstukken op een nieuwe wijze te visualiseren en communiceren. Hiervoor zijn de bedrijven Zero Creative en Nelen & Schuurmans een strategische samenwerking aangegaan. Daarbij wordt samengewerkt met de Technische Universiteit Delft en kennisinstituut Deltares.

"Nederland leeft met water", een bekende kreet uit diverse media uitingen van de afgelopen jaren, die ondertussen behoorlijk ingeburgerd is in Nederland. Maar het is nog lang niet voor iedereen duidelijk wt dit nu precies betekent en wat er komt kijken bij het bepalen van het beleid i.z. watermanagement. Om prognoses, ideen, berekeningen etc. op een duidelijkere wijze te communiceren naar diverse betrokkenen is een grote stap voorwaarts gezet middels innovatieve manieren van visualisatie.

Nieuwe technieken maken het mogelijk om projecten op een interactieve en realistische wijze te visualiseren. Gebruikers kunnen hierbij volledig `vrij' door het betrokken gebied bewegen en alle facetten vanuit alle denkbare aanzichten bekijken. Ideaal voor bijvoorbeeld informatie- of inspraak evenementen. Dankzij deze nieuwe manier van communiceren kunnen onduidelijkheden en misverstanden snel weggenomen worden. Bovendien biedt het nieuwe systeem snel helderheid over hoe zaken eruit gaan zien in de toekomst.

Wat het systeem extra uniek en zeker tot een wereldprimeur maakt is het feit dat het systeem ook volledig toegepast kan worden met de exclusieve xyZ 3D Displays. Hierdoor is het mogelijk om de visualisaties in cht 3D te ervaren (met echte diepte) zonder dat hiervoor een `3d bril' nodig is. Dit voegt zowel nieuwe functionele als emotionele waarde toe. De combinatie van volledig interactieve 3D met xyZ 3D Displays leidt tot een verbazingwekkende beleving voor de kijker.

Het in Utrecht gevestigde Nelen & Schuurmans is al ruim tien jaar een toonaangevend adviesbureau op het gebied van watermanagement. Met meer dan 500 projecten aan ervaring behoort zij tot de absolute top op dit gebied. Het Nijmeegse Zero Creative is gespecialiseerd in 3D belevingen en maakt hiervoor o.a. interactieve realtime 3D presentaties. Daarnaast is zij thans de enige leverancier van een hoogwaardig LCD beeldscherm, gebaseerd op lenticulaire techniek, dat 3D mogelijk maakt zonder brilletjes.

www.zerocreative.com
www.nelen-schuurmans.nl


Deel: ' Wereldprimeur 3D verandert blik op watermanagement '
Lees ook