Wereldprimeur: composteerbare vleesverpakking van Promessa


Deventer, 20171205 -- De eerste volledig composteerbare vleesverpakking wereldwijd wordt deze week gelanceerd door ProMessa. Deze verpakking voor het biologische vleesassortiment is geheel gecertificeerd composteerbaar, en kan door de consument dus bij het GFT-afval worden weggegooid. Een wereldprimeur die Promessa in samenwerking met Bio4pack heeft ontwikkeld.

Wereldprimeur: composteerbare vleesverpakking van PromessaProMessa gaat vanaf week 49 het biologische vlees verpakken in een gecertificeerde composteerbare verpakking, op basis van hernieuwbare, plantaardige grondstoffen. De verpakking is niet van een traditionele vleesschaal te onderscheiden, maar heeft als groot voordeel dat de schaal, inclusief de absorbtiepad, folie en etiketten, bij het GFT afval mag worden weggegooid. De totale verpakking is gecertificeerd volgens de EN13432-norm en is daarom voorzien van het zogenaamde kiemplantlogo. Dit is het bewijs voor afvalverwerkers dat het hier gaat om een gecertificeerde composteerbare verpakking.

Ook voor de consument is de verpakking herkenbaar aan het kiemplantlogo op de verpakking. De verpakkingen zullen worden voorzien van een sticker om duidelijk te maken dat deze verpakking bij het GFT afval mag.

Het materiaal van de vleesschaal (PLA = Poly Lactic Acid) wordt vervaardigd uit plantaardige grondstoffen, namelijk dextrose en melkzuur. De grondstoffen zijn dus volledig hernieuwbaar. De composteerbare vleesverpakking is ontwikkeld in samenwerking met Bio4Pack, dé specialist op het gebied van composteerbare, duurzame verpakkingen.

Over ProMessa

ProMessa is de centrale slagerij voor een groot aantal supermarktketens. Al ruim 50 jaar voorzien de bijna 200 medewerkers ruim 1000 Nederlandse supermarkten van een compleet assortiment vlees.  ProMessa onderscheidt zich door de combinatie van een ambachtelijke slagerij met gediplomeerde en ervaren vakslagers en een sterk geautomatiseerd logistiek systeem. Hierdoor kan een kwalitatief hoogwaardig en breed vleesassortiment dagvers en soms klant specifiek worden geleverd, met een maximale logistieke performance. De slogan van ProMessa, ‘Innovatief in vlees’, is geen loze kreet. ProMessa is continue bezig met productontwikkeling, het verbeteren van de verpakking, etikettering, logistieke automatisering en de ketensamenwerking. Op alle fronten wil ProMessa als bedrijf excelleren en blijven ontwikkelen.

Verpakking voor het biologische vleesassortiment kan bij het GFT-afval


Deel: ' Wereldprimeur composteerbare vleesverpakking van Promessa '
Lees ook